Mesut Özil’in Kadro Dışı Kalmasında Çin’deki Premier Lig Yayınları mı Etkili Oldu?

22.10.2020 - 12:46

Mesut Özil’in Kadro Dışı Kalmasında Çin’deki Premier Lig Yayınları mı Etkili Oldu?

Arsenal’in başarılı futbolcusu Mesut Özil, Premier Lig’deki 25 kişilik kadroya dahil edilmedi. Mesut Özil’in kadro dışı kalmasının sebebi olaraksa Çin’deki Premier Lig yayınları gösterildi. 

Son birkaç yıldır inişli çıkışlı performansları bulunan ve adı zaman zaman Fenerbahçe ile anılan Mesut Özil, Arsenal’in 25 kişilik Premier Lig kadrosuna dahil edilmedi. Sezon boyunca forma şansı bulamayan ve Arsenal Reserve takımıyla idmanlara çıkan Mesut Özil’in kadro dışı kalmasının altında yatan farklı sebepler olduğu da iddia edildi. Doğu Türkistan paylaşımlarıyla dikkat çeken Mesut Özil’in Çin’deki Premier Lig yayınlarını olumsuz etkilediği ve bu yüzden kadro dışı kaldığı öne sürüldü.

Çin Yayınları İlk Etapta Önemli Değildi

Pandemi dönemiyle birlikte Premier Lig ile Çin arasında bir gerginlik yaşanmış ve Çin’de yayın hakları satın alınmasına rağmen maçlar ya yayınlanmamış ya da haftada bir maç olarak ekranlara getirilmişti. Premier Lig kulüpleri ilk etapta bu kaybı çok önemsemese de Covid-19 sürecinin uzaması Çin’den elde edilecek gelirleri önemli hâle getirdi. Mesut Özil’in de Doğu Türkistan paylaşımları bu yayınları tehdit ediyordu.

Mesut Özil’in kadro dışı kalmasının altında yatan sebeplerden birinin Çin’deki maç yayınları olduğu öne sürülüyor. Teorinin gerçeklik payının olup olmadığını kestirmek ise çok kolay değil. Bununla birlikte Mesut Özil’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar, konuyla ilgili birtakım tüyolar veriyor.

Adalet İçin Sesimi Yükseltmeye Devam Edeceğim

Mesut Özil, 25 kişilik kadroya dahil edilmemesinin ardından konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Savaşmaya devam edeceğini ve Arsenal kariyerinin bu şekilde bitmesine izin vermeyeceğini belirten Özil, insanlık dışı hareketlere karşı ve adalet için sessiz kalmayacağını da sözlerine ekledi. Mesut Özil’in yaptığı bu açıklama, Çin’deki maç yayınları yüzünden Mesut Özil’in kadro dışı kaldığını iddia edenlerin teorisinin doğru olma ihtimalini kuvvetlendirdi.

PES 2020’nin Çin’de Satılan Versiyonundan Mesut Özil Çıkarılmıştı

Çin ile Mesut Özil arasındaki gerginlik aslında çok yeni değil. Geçtiğimiz yıl Doğu Türkistan paylaşımları sonrasında PES 2020 oyununun Çin’de satılan versiyonlarından Mesut Özil çıkarılmıştı.