Saran Medya NBA TV’nin Digiturk Platformundan Çıkarıldığını Duyurdu

15.10.2020 - 20:08

Saran Medya NBA TV’nin Digiturk Platformundan Çıkarıldığını Duyurdu

Saran Medya, S Sport’un ardından NBA TV’nin de Digiturk platformundan çıkarıldığını duyurdu. 14 Eylül’de sona eren anlaşmaya rağmen basketbolseverleri mağdur etmemek için sezonun bitmesini beklediklerini açıklayan Saran Medya, NBA TV’nin artık Digiturk platformunda olmayacağını açıkladı.

Eylül ayının başında S Sport’un Digiturk platformundan ayrılması gündeme bomba gibi düşmüştü. Geçen süre zarfında taraflar anlaşma sağlayamadı. Geçtiğimiz günlerde Saran Medya, Digiturk kullanıcılarını üzen bir hamleye daha imza attı. NBA TV’nin artık Digiturk platformunda olmayacağını açıklayan Saran Medya, anlaşmanın bitmesine rağmen basketbolseverleri mağdur etmemek adına sezon sonunu beklediklerini kamuoyuyla paylaştı. 

NBA TV’nin Digiturk Platformundaki Yayınına Son Verilecektir

Digiturk platformuna karşı bir hamleye daha imza atan Saran Medya, NBA TV’nin artık Digiturk platformunda yer almayacağını kamuoyuyla paylaştı. Saran Medya’nın yaptığı açıklama şu şekilde:

Kamuoyuna Duyuru

Türkiye yayın hakları Saran Media Group’a ait olan NBA TV ile beIN Media Group bünyesindeki Digitürk platformu arasındaki mevcut anlaşma 14 Eylül 2020 tarihinde sona ermiştir. Aradan geçen süre zarfında, beIN Media Group yönetimi, geçmişe dönük yükümlülüklerini yerine getirmemiş ve geleceğe yönelik olumlu adımlar atılmamıştır.

Tüm anlaşmazlıklara rağmen, basketbol severleri mağdur etmemek için mevcut sezonun bitmesi beklenmiştir. NBA 2019/20 sezonu sona erdiğinden NBA TV kanalının Digitürk platformundaki yayınına son verilecektir.

NBA TV’yi izlemeye devam edebileceğiniz platform ve kanallar:

D-Smart 72. Kanal – TV+ 76. Kanal- Tivibu 75. Kanal – Kablo TV 242. Kanal Vodafone TV 13. Kanal.

Kanal Digiturk Platformundan Kaldırıldı

Saran Medya’nın yaptığı açıklama sonrasında Digiturk 73’üncü kanalda yer alan NBA TV, Digiturk platformundan kaldırıldı. Yaşanan bu gelişmenin ardından beIN Media ile Saran Medya arasındaki anlaşmazlık farklı bir boyuta ulaştı. 

4 Eylül günü S Sport’un Digiturk platformunda çıkarıldığı duyurulmuş, Digiturk de 85 numaralı kanalda Saran Medya ile görüşmelerin devam ettiğini belirtmişti. Daha sonrasında bu kanal listeden sessiz sedasız kaldırıldı. 

Hem NBA TV hem de S Sport’u kaybeden Digiturk, henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Digiturk’un önümüzdeki günlerde yaşanan süreçle ilgili bir açıklama yayımlaması bekleniyor.