Leyla Atakan Kupası Şifresiz Olarak Facebook’ta

16.09.2020 - 11:01

Leyla Atakan Kupası Şifresiz Olarak Facebook’ta

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekipleri, İzmit’te Leyla Atakan Kupası’nda kozlarını paylaşacak. 16 Eylül’de başlayacak turnuva, İzmit Belediyesi Facebook hesabından şifresiz olarak yayınlanacak.

3 Ekim’de başlaması planlanan Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi öncesinde takımlar, Covid-19 tedbirlerine uyarak hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni sezon öncesinde takımların kendilerini test ettiği hazırlık turnuvalarından biri İzmit’te oynanacak. İzmit Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Leyla Atakan Kupası’nda Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin başarılı ekipleri boy gösterecek. 16 Eylül’de başlayacak turnuvada tüm maçlar seyircisiz olarak oynanacak. Maçların yayınlanacağı adres ise İzmit Belediyesi Facebook hesabı olacak.

Ligin İddialı Ekipleri Turnuvada Yer Alacak

Yeni sezon öncesinde maç eksiklerini gidermek isteyen ekipler, Leyla Atakan Kupası’nda kozlarını paylaşacak. Turnuvanın ev sahibi İzmit Belediyespor’un yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş turnuvada yer alacak. Leyla Atakan Kupası’na katılacak son ekip ise, geçtiğimiz günlerde belli oldu. İlk olarak turnuvada Galatasaray’ın yer alacağı açıklanmıştı. Galatasaray’ın turnuvadan çekilmesinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediyespor’un turnuvada boy göstereceği belirtilmişti. Bursa Büyükşehir Belediyespor da turnuvadan çekilince, turnuvaya katılacak son takım Fenerbahçe Öznur Kablo oldu.

Turnuva Takvimi Açıklandı

16-18 Eylül tarihleri arasında oynanacak ve İzmit Belediyesi Facebook hesabından şifresiz olarak yayınlanacak Leyla Atakan Kupası’nda turnuva takvimi belli oldu.

16 Eylül Çarşamba

15.00 Beşiktaş - Hatay Büyükşehir Belediyespor

18.00 İzmit Belediyespor - Fenerbahçe Öznur Kablo

17 Eylül Perşembe

15.00 İzmit Belediyespor - Beşiktaş

18.00 Fenerbahçe Öznur Kablo - Hatay Büyükşehir Belediyespor

18 Eylül Cuma

14.00 Fenerbahçe Öznur Kablo - Beşiktaş 

17.00 İzmit Belediyespor - Hatay Büyükşehir Belediyespor

Leyla Atakan Kimdir?

1925 yılında dünyaya gelen Leyla Atakan, doğrudan seçilen ilk kadın belediye başkanı olmuştur. 1968-1971 yılları arasında Kocaeli’de belediye başkanlığı yapan Atakan, başkanlığı döneminde İzmit'te altyapı, imar, şehircilik ve sosyal hizmet alanında birçok sorunu çözmüştür.

1971 yılında Değirmendere'den İzmit'e dönerken içinde bulunduğu araç, bir kamyona çarparak trafik kazası yapmıştır. Leyla Atakan, bu kazada yaşamını yitirmiştir.