Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası Şifresiz Youtube'da

15.09.2020 - 22:32

Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası Şifresiz Youtube'da

Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası 16 Eylül Çarşamba günü başlıyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanacak olan turnuvadaki tüm mücadeleler, Tofaş SK Youtube kanalından naklen yayınlanacak.

ING Basketbol Süper Ligi, yaklaşık 1 hafta sonra yeniden başlıyor. Mart ayından bu yana resmi maç oynamayan takımlar da lige hazır bir şekilde girmek için bu süreçte hazırlık maçlarına devam ediyor.  Bu bağlamda Tofaş’ın ev sahipliğini yapacağı Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası'nda heyecan başlıyor. Medicana Bursa Hastanesi’nin katkılarıyla bu yıl 20'ncisi gerçekleştirilecek turnuvada karşılaşmalar, 16-19 Eylül 2020 tarihleri arasında Nilüfer’deki Tofaş Spor Salonu'nda oynanacak. Beşiktaş, Gaziantep Basketbol, Tofaş, Frutti Extra Bursaspor ve Bahçeşehir Koleji’nin katılacağı turnuvada tüm maçlar, Tofaş SK Youtube kanalından naklen yayınlanacak. Kanala buradan erişim sağlayabilirsiniz.

Turnuva Maç Programı Açıklandı

Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’na Türk Telekom’un turnuvadan çekilmesinin ardından bu yıl 5 takım katılacak. Turnuvanın maç takvimi de belli oldu. 16 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan turnuva, 19 Eylül’de sona erecek. Turnuva kapsamında oynanacak karşılaşmalar ise şu şekilde:

16 Eylül Çarşamba

18.00 Frutti Extra Bursaspor - Gaziantep Basketbol 

17 Eylül Perşembe

16.00 Bahçeşehir Koleji - Frutti Extra Bursaspor

19.00 Tofaş - Beşiktaş

18 Eylül Cuma

16.00 Frutti Extra Bursaspor - Beşiktaş 

18.00 Bahçeşehir Koleji - Gaziantep Basketbol 

19 Eylül Cumartesi

15.00 Beşiktaş - Bahçeşehir Koleji

18.00 Gaziantep Basketbol - Tofaş

Cevat Soydaş Kimdir?

Eski milli basketbolcu Cevat Soydaş, Eskişehir amatör takımlarından Güllükspor'da başlayan ve Paşabahçe'de sona eren 19 yıllık aktif basketbol yaşantısında, milli formayı 38 kez giyme başarısını göstermiştir. Sırasıyla Eskişehir Güllük, MKE Ankaragücü, Eczacıbaşı, Tofaş, Oyak Renault ve Paşabahçe takımlarında oynayan Soydaş, Oyak Renault ile Bursa Belediyespor'da antrenörlük yapmıştır. 1975-84 yılları arasında 9 sezon boyunca Tofaş formasını taşıyan Soydaş, oynadığı 221 maç ile Tofaş tarihinde en çok maç oynayan 5'inci oyuncu ve attığı 3498 sayı ile de Murat Konuk'un ardından en çok sayı atan 2'nci oyuncu olma unvanına sahiptir. Cevat Soydaş, 2 Ağustos 2001'de geçirdiği trafik kazası sonunda hayata gözlerini yumdu.