TSYD Kupası Ankaragücü-Gençlerbirliği Mücadelesi TRT Spor’da

04.09.2020 - 10:18

TSYD Kupası Ankaragücü-Gençlerbirliği Mücadelesi TRT Spor’da

Bu sene 53’üncü kez düzenlenecek TSYD Kupası’nda Ankaragücü ile Gençlerbirliği kozlarını paylaşacak. 5 Eylül Cumartesi günü 19.00’da başlayacak olan mücadele, TRT Spor ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Kupası, bu yıl 53’üncü kez düzenlenecek. Son yıllarda sadece Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin tek maç üzerinden oynadığı organizasyonda geçtiğimiz yıllarda farklı bölgelerden takımlar da boy gösteriyordu.

2020 TSYD Ankara Kupası, yine Gençlerbirliği ile Ankaragücü arasındaki mücadele sonucunda sahibini bulacak. 5 Eylül Cumartesi günü 19.00’da başlayacak olan mücadele, TRT Spor ekranlarından naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.

Ankaragücü Transferde Sessiz

Ekonomik sıkıntılar yaşayan ve geçtiğimiz sezon küme düşmenin kalkmasıyla ligde kalan Ankaragücü, transfer dönemini sessiz geçiren ekiplerden biri. Keçiörengücü’nden Erdi Dikmen’i transfer eden Ankaragücü’nün, transfer döneminin son bölümünde atağa geçmesi bekleniyor.

Ankaragücü, hazırlık döneminde sadece Göztepe ile bir hazırlık maçı yaptı. Anakaragücü, bu mücadeleyi Kulusic ve Kitsiou’nun golleriyle 2-1 kazandı.

Gençlerbirliği Sezonun Merakla Beklenen Ekiplerinden

Geçtiğimiz sezon Hamza Hamzaoğlu yönetiminde iyi sonuçlar alan Gençlerbirliği, yeni sezon için Mert Nobre ile anlaştı. İlk teknik direktörlük deneyimini Gençlerbirliği’de yaşayacak olan Nobre’nin, nasıl bir sistemde oyun oynatacağı merak ediliyor.

Henüz hazırlık maçı yapmayan Gençlerbirliği, ilk hazırlık maçına TSYD Ankara Kupası finaliyle çıkacak. Bununla birlikte kadroda birçok yeni isim dikkat çekiyor.

Dominik Furman, Murat Yıldırım, Diego Angelo, Mattias Johansson gibi isimleri kadrosuna katan Gençlerbirliği’nde sezon öncesi yeni transferlerden Salih Dursun’un sakatlığı moralleri bozdu. 

Son Şampiyon Gençlerbirliği

Geçtiğimiz sezon, bu iki ekip sezon öncesinde yine TSYD Ankara Kupası’nda karşı karşıya gelmişlerdi. Mücadeleyi kazanan ekip, 2-0’lık sonuçla Gençlerbirliği olmuştu. Ligde oynanan karşılaşmalarda ise karşılıklı birer galibiyet alınmıştı. Oynanan son 6 mücadelede beraberlik çıkmaması da dikkat çekici. Son beraberlik 2011 yılında 1-1’lik sonuçla ortaya çıkmıştı.

Özellikle Balkanlar’daki birçok ülkede ilgi gören ve naklen yayınlanan Ankara Derbisi, bu kez TSYD Ankara Kupası ile futbolseverlerin karşısına çıkıyor. Ankaragücü-Gençlerbirliği mücadelesini Cumartesi günü 19.00’dan itibaren TRT Spor ekranlarından şifresiz olarak izleyebilirsiniz.