Inter-Shakhtar İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

17.08.2020 - 09:39

Inter-Shakhtar İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

Avrupa Ligi yarı finali, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde Merkur Spiel-Arena’da, Inter ve Shakhtar arasında oynanıyor. 90 dakikada eşitlik bozulmazsa uzatmalar ve ardından penaltılarla finalist belirlenecek. 

Inter’de Savunma Kusursuz Değil

Conte’nin Inter’i, Getafe ve B.Leverkusen takımlarını tek maçlar sonunda 2-0 ve 2-1’lik skorlarla elemeyi başardı. Getafe maçını izledikten sonra Inter adına bazı olumlu düşüncelerim değişti. Getafe karşısında net bir skorla 2-0 kazandılar fakat İspanyol ekibinin kaçan penaltıyla birlikte net pozisyonlara girdiğini söylemeliyim. Inter’in üçlü defans hattı çoğu atakta ağır kalırken, Madrid ekibi forvetlerinin formsuzluğunun kurbanı oldu. O maçta Inter tarafındayım fakat Getafe’nin en az bir gol atmayı hak ettiğini söyleyebilirim. B.Leverkusen maçında ise, erken karşılaşmayı koparan bir Inter vardı. Skor ilk yarıdan 2-1’e gelse de maç içinde Leverkusen’in durumu eşitlemesinden çok, Inter’in 3’üncü gole yaklaştığı anlar daha fazlaydı. 

Inter: Handanovic, Bastoni, de Vrij, Godin, D'Ambrosio, Young, Gagliardini, Brozovic, Barella, Martinez, Lukaku

Brezilyalılar Takım İçin Oynuyor

Shakhtar tarafına gelirsek, Inter’in aksine son 16 turunda, Wolfsburg karşısında 1-2 kazandıkları maçın rövanşına çıktılar. 3-0 gibi net bir skorla zorlanmadan Alman ekibini geçtiler. Çeyrek finaldeki rakipleri Basel’i de erken buldukları gollerle rahat geçtiler. Brezilya ekolünü devam ettiren Shakhtar, kariyeri pek de parlak olmayan Portekiz orta sıra takımlarını çalıştırmış teknik adam Luis Garcia ile bu sezona başladı. Garcia’nın tecrübesi ile Brezilyalı futbolculara olan yatkınlığı, Shakhtar’da uyumu sağladığını gösteriyor. İdeal 11’inde 6 Brezilyalı oyuncuya yer veren bir takımı kontrol edebilmek epeyce zordur. Garcia tatlı sert üslubuyla bunu başarmışa benziyor. 

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Dodo, Kryvtsov, Bondar, Matviienko, Antonio, Stepanenko, Marlos, Alan Patrick, Taison, Moraes

Inter’de Alexis Sanchez ve Vecino forma giyemeyecek. Shakhtar’da ise Ismaily ile Malyshev'in sakatlıkları sürüyor. İki taraf adına da iyi bir oyun bekliyorum. Defans ve kaleciler değil, formda forvetler ön plana çıkabilirler. 1.48 orandan karşılıklı gol bahsini değerlendirebilirsiniz. 

Yazan: Aylin Bermant