Arsenal-Chelsea FA Cup Finali Sezonun En Çok İzlenen Mücadelesi Oldu

03.08.2020 - 11:52

Arsenal-Chelsea FA Cup Finali Sezonun En Çok İzlenen Mücadelesi Oldu

BBC ekranlarından şifresiz olarak yayınlanan Arsenal-Chelsea FA Cup final mücadelesi, yeni bir izlenme rekorunu beraberinde getirdi. Toplam 8.7 milyon kişinin izlediği bu mücadele, 2019/20 sezonunun en çok izlenen müsabakası oldu.

Türkiye’de TRT Spor ekranlarından futbolseverlerle buluşan Arsenal ile Chelsea arasındaki FA Cup final mücadelesi, İngiltere’de BBC’den şifresiz olarak yayınlandı. Arsenal’in 2-1 ile kupaya uzandığı mücadele, İngiltere’de sezonun en çok izlenen maçı oldu. 

Özellikle karantina döneminin ardından imza attığı şifresiz maç yayınlarıyla dikkat çeken BBC’de ekranlara gelen Arsenal-Chelsea mücadelesi, tam 8.7 milyon kişi tarafından izlendi. Bu sayı, TV başındaki kişilerin %46.1’inin bu mücadeleyi izlediği anlamına geliyordu.

İngiltere’de BBC Tarafından Yayınlanan Müsabakalar İlgi Gördü

Karantina döneminin ardından Premier Lig maç yayınlarına imza atan BBC, sezon boyunca FA Cup mücadelelerini İngiliz futbolseverlerle şifresiz olarak buluşturdu. BBC ekranlarında yayınlanan mücadeleler futbolseverler tarafından ilgi ile karşılandı. Sezonun en çok izlenen 9 müsabakasının 8’i BBC ekranlarındaydı. 8.7 milyon ile en çok izlenen maç olma unvanını ele geçiren Arsenal-Chelsea FA Cup final mücadelesini şu mücadeleler takip etti:

Manchester United-Chelsea FA Cup Yarı Final 7.3 Milyon (BBC)

Liverpool-Everton FA Cup 7.2 Milyon (BBC)

Chelsea-Liverpool FA Cup 6.8 Milyon (BBC)

Norwich City-Manchester United FA Cup 6.4 Milyon (BBC)

Shrewsbury Town-Liverpool FA Cup 6.1 Milyon (BBC)

Arsenal-Leeds United FA Cup 6 Milyon (BBC)

Southampton-Manchester City Premier Lig 5.7 Milyon (BBC)

Everton-Liverpool Premier Lig 5.5 Milyon (Sky)

Şifresiz Maçların Önümüzdeki Sezon Devam Etmesi Bekleniyor

Özellikle karantina dönemi sonrasında Premier Lig’de birçok mücadele şifresiz olarak ekranlara geldi. Ana yayıncı kuruluş Sky Sports ile birlikte Amazon ve BBC, maçların bir bölümünü şifresiz olarak ekranlara getirdi. Şifresiz yayınlanan maçların ilgi görmesi, Premier Lig yayıncılarının önümüzdeki sezon da bu yönde bir adım atmasını sağladı.

2020/21 sezonunda başta yayıncı kuruluş Sky Sports olmak üzere, BBC ve Amazon’da yine bazı maçların şifresiz yayınlanması gündemde. Şifresiz maçların aynı 2019/20 sezonundaki gibi ilgiyle karşılanması bekleniyor. Haberin detayları için buraya tıklayınız.