Kaan Kural Tivibu Spor’dan Ayrıldı

29.07.2020 - 11:14

Kaan Kural Tivibu Spor’dan Ayrıldı

Sevilen basketbol yorumcularından Kaan Kural, 5 yıldır görev yaptığı Tivibu Spor’dan ayrıldığını açıkladı. Kaan Kural, S Sport’ta NBA maçlarını yorumlamaya ise devam edecek.

Yaklaşık 5 yıl önce Tivibu Spor’da yayınlanan basketbol maçlarına yorumlarıyla eşlik etmeye başlayan Kaan Kural, Tivibu Spor’dan ayrıldığını kişisel sosyal medya hesabından açıkladı. Özelikle geçtiğimiz yıla kadar Ali Ece ile birlikte yaptıkları, son bir yıldır da Erman Özgür ile devam ettirdikleri Ters Köşe programıyla dikkat çeken Kural’ın Tivibu Spor’dan sonraki adresi ise henüz netlik kazanmadı.

Kaan Kural Tivibu Spor’a Twitter’dan Veda Etti

5 yıldır görev yaptığı Tivibu Spor’dan ayrıldığını Twitter üzerinden açıklayan Kaan Kural, paylaştığı gönderide şu ifadelere yer verdi:

“5 yıl büyük keyifle çalıştığım Tivibu Spor ailesinden ayrılıyorum. Başta çalışma arkadaşlarım (bu karede olmayanlara da selam olsun) olmak üzere herkese çok minnettarım. Gerçi ayrılık olmaz bizde ara veriyoruz diyelim. Yine bol bol görüşeceğiz sadece sebebi iş olmayacak bir süre.”

Çalışma Arkadaşlarından ve Tivibu Spor’dan Kaan Kural’a Veda

Kaan Kural’ın Tivibu Spor’dan ayrıldığını duyurmasının ardından çalışma arkadaşları veda mesajları paylaştılar. Sinem Ökten “önce Ntv sonra Tivibu, ne yayınlar yaptık yahu bana çok şey öğrettin @kaankural yine kesişir umarım yollarımız.” şeklinde paylaşım yaparken Kerem Gürel, Güney Mergen ve Erkut Öztürk de benzer paylaşımlara imza attılar.

Tivibu Spor resmi Twitter hesabından ise “5 yıl boyunca keyif kattığın bütün program ve maçlar için teşekkür ederiz. Şimdilik ayrılık olsa da sevgimiz bitmeyecek” şeklinde bir paylaşım yapıldı.

S Sport, Bilyoner, LoL Espor ve Socrates Dergi’deki Yayınlar Devam Edecek

Kaan Kural, Tivubu Spor ile birlikte 4 farklı mecrada boy gösteriyordu. S Sport’ta NBA maçlarını yorumlamaya devam edeceğini açıklayan Kural, diğer mecralarda da herhangi bir değişiklik olmadığını dile getirdi.

LoL Espor Youtube kanalında Yaz Mevsimi müsabakaları Kaan Kural tarafından yorumlanmaya devam edilecek. Kaan Kural bunların yanında Socrates Dergi Youtube’da Amerikan Mutfak, Socrates Dergi Podcast’te Potacast ve Bilyoner Youtube kanalında Çift Pota programlarıyla basketbol tutkunlarının karşısına çıkmayı sürdürecek. 

Kaan Kural Kimdir?

İlk ve ortaokulu Ankara Koleji’nde okuduktan sonra, önce Robert Koleji ardından Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Tesadüfen girdiği medya sektöründe Fast-Break Dergisi'nde yazı işleri müdürlüğü ve Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. NTV'de Murat Kosova ile birlikte NBA Stüdyo programını sunan Kaan Kural, 2015 yılında Riot Games Türkiye bünyesinde maç sunumu ve yorumculuğuna başladı. Basketbol ve League of Legends yorumlarıyla dikkat çeken Kaan Kural’ın Lise Defteri ve Acemi Cadı dizilerinde oyunculuk deneyimi de bulunuyor.