Leganes-Real Madrid İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

19.07.2020 - 09:18

Leganes-Real Madrid İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da son hafta maçları oynanıyor. Ligde kalma savaşı veren Leganes, Madrid derbisinde şampiyon Real Madrid’e konuk oluyor. 

Leganes 3 Puana Mecbur

Leganes son 4 maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Buna karşın hala ligde kalmaları garanti değil. Alt sıradan gelerek önemli bir çıkış yakaladılar. Tüm kadro dezavantajlarına rağmen ligde kalmayı başarırlarsa, bu son yılların en büyük başarısı olabilir. Çünkü rakipleri Celta hem kadro hem de puan olarak avantajlı. Üstelik ligden düşen Espanyol deplasmanına konuk olacaklar. Leganes şampiyon takımla oynarken, Celta’nın küme düşen takıma gitmesi zaten mantıklı olarak ibreyi onlara çeviriyor. Fakat Celta için Levante maçında bahsetmiştim. Teknik direktör Oscar Garcia beraberliklerle ilerlemeye çalıştı, Osasuna’ya son dakika golüyle yenilince hesabı tutmadı. Bu yüzden iç sahadaki Levante mücadelesine kazanmaya çıktılar. Neticesinde 3 golü kalelerinde görerek durumu son haftaya bıraktılar. Leganes’in önünde zor bir sınav var ama moralman Celta’dan iyi durumda olduklarını söyleyebilirim. Kazanarak Celta’nın puan kaybetmesini beklemek zorundalar. 

Şampiyon Real Yorgun Kadrosunu Dinlendirebilir

Real Madrid hafta içi Villarreal’i yenerek şampiyon oldu. Bu dönemde üzerine fazla yük binmiş oyuncuların dinlendirilmesi beklenebilir. Ramos, Kross, Modric, Benzema dur durak bilmeden 11’de başlayan oyunculardı. Kaleci Courtois de dahil bazı oyuncular dinlenebilirler. Madrid bölgesinden Leganes karşısında yedeklerin şans bulacağı bir Real görebiliriz. Vinicius, Asensio, Isco, Mariano ve Valverde’li bir 11 izleyebiliriz. 

Leganes’in daha fazla gol arayacağı ve mutlak kazanmak zorunda olacağı bir kapışma göreceğiz. Leganes kendi oyun planından şu ana kadar hiç vazgeçmedi. Önce gol yememeyi düşünen ve 0-0 üzerine oyununu kuran ev sahibinin kazanmak için 90 dakikası kaldı ve 3 puan bile onlara yetmeyebilir. Bu yüzden maçın başından itibaren golü düşünen bir Leganes izleriz. Real Madrid’in de gol atması olası. İki takım gol atar bahsini öne koyarım. 

Yazan: Aylin Bermant