Deniz Satar TRT Spor’dan Ayrıldı

05.07.2020 - 14:41

Deniz Satar TRT Spor’dan Ayrıldı

TRT Spor spikeri Deniz Satar, 2 Temmuz günü görevinden ayrıldığını açıkladı. Son dönemde yaptığı reklamlarla gündeme gelen Satar, kendi isteğiyle görevi bıraktığını takipçileriyle Twitter hesabından paylaştı.

TRT Spor’da Spor Artı programının başarılı sunucusu Deniz Satar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada görevinden ayrıldığını kamuoyuyla paylaştı. İstifa ettiğini ve kendi mecrasında yayın yapacağını dile getiren Satar, ayrılıkla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“2010 yılında TRT’de ilk ekrana çıktığımda üniversite 2’nci sınıftaydım. Hep TRT’de çalıştım. Çok sevdim, çok emek verdim. Bugün kendi isteğimle veda ettim. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.”

Sosyal Medyada Yaptığı Reklam Sonrasında Tepki Görmüştü

Deniz Satar, Medipol Başakşehir-Galatasaray mücadelesinin oynandığı esnada Instagram hesabından enteresan bir paylaşımda bulunmuştu. Yapılan paylaşım şu şekildeydi:

“Edin Visca Süper Lig kariyerinde ilk kez kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Açıkçası ben de çok yadırgadım bu durumu. Bu arada üstümdeki cropu sormuşsunuz. Ben bunu Zara’dan almıştım ama birebir benzerleri de var. Aşağıya linki bıraktım.”

“Gizli Değil, Açık Reklam”

Instagram üzerinden yaptığı reklamlarla para kazanan Deniz Satar, yapılan bu işi eleştirenlere tepki gösterdi. Sputnik TR’nin haberinden alıntı yapan Satar, reklamın gizli değil açık bir şekilde yapıldığını savundu ve şöyle devam etti:

“Fotoğraf tam anlamıyla “Neresi gizli?” diyor. Kendi evimde, kendi koltuğumda, izin günümde, kendi sosyal medyamda yaptığım paylaşım söz konusu olan... Kendi sosyal medya hesabıma aldığım "gizli" değil "açık" reklam. İstifa sebebim de zaten kendi mecramda yayın yapma tercihim.”

Sina Koloğlu Durumu Köşesine Taşımıştı

Milliyet Gazetesi yazarlarından Sina Koloğlu, 1 Temmuz günü köşe yazısında Deniz Satar’ın yaptığı reklamı konu almıştı. “Futbol Arası Elbise” başlıklı yazısında TRT’nin konuyla ilgili karar vereceğini belirten Koloğlu, Satar’ın alışveriş kültürüyle ilgili de tahminlerine yer veriyor. Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

Deniz Satar Kimdir?

1987 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı ve ardından Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2012 yılında mezun oldu.

Deniz Satar, mezun olduktan sonra 2012 yılında TRT spor kanalında hafta içi her sabah yayınlanan 'İlk Baskı' adlı programı sundu. 2013 yılından itibaren Fanatik Gazetesi'nde editör ve Web TV spikeri olarak görev yaptı. Hafta sonları TRT Spor ekranlarında yayınlanan Spor Keyfi programının da sunuculuk görevini üstlendi.

İstifasıyla sosyal medyada gündem olan ünlü isim, sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @denizsatar kullanıcı adıyla boy gösteriyor.