Sevilla-Real Betis İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

10.06.2020 - 22:14

Sevilla-Real Betis İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga, 3 aylık aranın ardından Endülüs derbisiyle açılıyor. 28’inci haftanın açılış maçında Sevilla, ezeli rakibi Real Betis’i ağırlıyor. 

Ufak bir paragraf açmak gerekirse: La Liga’da hiç bir takımın, kaldığı yerden başlayabileceğini düşünmüyorum. Almanları örnek alarak, İspanya’yı düşünmemek gerek. İspanyol futbolcular, bu aylarda futbol oynamaya alışık değiller. Sıcaklıktan daha çok, nem faktörü maçları etkileyecektir. Sık sık, duran oyunlar izleyebiliriz. Bu da skorları etkileyecektir. İlk haftayı düşük stake’ler ile gözlem yaparak geçirmek mantıklı olabilir.

En Nesyri 11’de Başlamalı

Suso ve El Nesyri’nin katılımıyla, sezonun 2’nci yarısında hücumda daha hareketli bir Sevilla izledik. Her iki oyuncu da direkt skora etki edebilen oyuncular olduğu için, Sevilla’nın içeride ve dışarıda gol yüzdeleri yükselmişti. Yine Suso ve El Nesyri’yi, mutlaka 11’de bekliyorum. Sol açıkta Ocampos’un durumu net değil. Solda bir Oliver Torres sürprizi görebiliriz. Covid 19 arasından önce, “Banega’sız” orta sahalar deneyen bir Lopetegui vardı. Banega sezon sonu ayrılacağı için, Sevilla’yı “Banega’sızlığa” alıştırmaya çalışıyordu. Bu denemeyi sürdüreceğini düşünmüyorum. Banega eskisi gibi 11’deki yerini alacaktır. Orta sahadan Gudelj cezalı. Önemli bir eksik değil, çünkü as isim Fernando hazır ve 11’de olacak. 

Sevilla: Vaclik; Navas, Diego Carlos, Kounde, Reguilon; Fernando, Jordan, Banega; Suso, Oliver Torres, De Jong/En Nesyri

Real Betis’te Gözler Kaptanda

Real Betis’e gelirsek, ne deplasmanlarda ne de iç sahada istikrarlı bir performansları olmadı. İyi oynadıkları bazı özel maçları bile, kritik defans hataları ile hep kaybettiler. Covid 19 arasından önce, Real Madrid’i kendi sahalarında yenmeleri sezonun sürpriziydi. Özel maçlara biraz daha iyi konsantre olabiliyorlar. Bu maçta, gözler özellikle Joaquin’in üzerinde olmalı. 38’lik delikanlı her derbide özel işler yapar. Takımın geri kalanı içinse iyimser değilim. Loren, Canales ve Fekir üçlüsü kopuk kopuk oynayabiliyor. Hücumda süreklilikleri yok. Tello ve Borja gibi isimlerin desteğiyle, 2’nci yarıda Sevilla’nın üzerine gelmeye çalışacaklardır. 

Betis: Joel; Emerson, Sidnei/Mandi, Bartra, Alex Moreno; Edgar, Guardado; Joaquin, Canales, Fekir; Loren

Ev sahibinin üstün olacağı bir maç izleyeceğiz. Yalnız Lopetegui’nin Sevilla’sında, üstünlüğü aldıktan sonraki oyunları hiç bir zaman beğenmedim. Üstelik seyircisiz bir derbide motive olamayan Sevilla, tempo yapmakta da zorlanabilir. 2-0 ya da 1-1 skorlarına yakınım. Betis’e skor konusunda güvenmediğim için, KG var bahsini pas geçiyorum. Derbiye oynamak isteyenlere İddaa’dan 1.70 orandan ‘TGS 2-3’ seçimini tavsiye ederim. 

Yazan: Aylin Bermant