TRT Spor, A Spor ve Bein Sports’tan Yayınlanan Nostalji Maçlar İzlenme Rekoru Kırdı

10.06.2020 - 13:22

TRT Spor, A Spor ve Bein Sports’tan Yayınlanan Nostalji Maçlar İzlenme Rekoru Kırdı

Karantina döneminde TRT Spor başta olmak üzere, birçok spor kanalı eski maçları yayınladı. Milliyet’teki köşe yazısında Sina Koloğlu, bu maçların rekor izlenme sayılarına ulaştığını okuyucularıyla paylaştı.

Dünyanın dört bir yanında koronavirüs sebebiyle, spor organizasyonları iptal olmuş ve Mart ayından Mayıs ayına kadar televizyonlarda herhangi bir canlı spor müsabakası yayınlanmamıştı. Durum böyle olunca, spor kanallarının tamamı eski maçları yayınlama kararı aldı. A Spor, beIN Sports ve TRT Spor, eski maç yayınlarıyla dikkat çeken kanallar oldular. Milliyet yazarı Sina Koloğlu da, 4 Haziran tarihli köşe yazısında eski maçların izlenme oranlarını okuyucularıyla paylaştı.

İngiltere’de de Eski Maçlar Yayınlandı

Sadece Türkiye’de değil, farklı ülkelerde de nostalji maçları ilgi çekti. İngiliz ITV televizyonu da, nostalji maçları yayınlayanlardan biriydi. TV’nin web sitesinden erişilebilen, isteğe bağlı bir çevrim içi video hizmeti olan ITV Hub, 1996’da İngiltere’de oynanan Avrupa Şampiyonası karşılaşmalarını yayınladı.

Bazı maçları ITV 4 ile birlikte verdi ve ITV 4, bugüne kadar görmediği izlenme oranlarını yakaladı. İskoçya-İngiltere maçını, 1 milyon 100 bin kişi izledi. Bu izlenme sayısı, kanalın 2019 Temmuz ayından bu yana yakaladığı en yüksek sayı oldu. 

İskoçya ile İngiltere arasındaki mücadelenin yanı sıra, İngiltere- İsveç 700 bin, İngiltere- Hollanda da 500 bin kişi tarafından izlendi.

TRT Spor’da Nostaljik Maçlar 250.000 Ortalama İzleyici Sayısına Ulaştı

TRT Spor, tüm futbol arşivini karantina döneminde sporseverlerin huzuruna çıkardı. Bu süreçte en çok izlenen mücadele, 289 bin 94 kişinin izlediği Arjantin- Hırvatistan mücadelesi oldu. 2018 Dünya Kupası mücadelesi, 28 Mart’ta TRT Spor ekranlarına gelmişti. TRT Spor’un yaptığı açıklamada nostalji maçlarının, 250 bin ortalama yakaladığı belirtildi.

Sina Koloğlu yazısında, TRT Spor yetkililerinin görüşlerine de yer verdi. Yetkililerin, yayın hakları sebebiyle Türk takımlarının en iyi maçlarını veremediklerini söylediğini belirten Koloğlu, buna rağmen izlenme sayılarından memnun kaldıklarını paylaştı.

TRT Spor’da Bundesliga Rekor Kırdı

Mayıs ayında başlayan Bundesliga’da her hafta bir maçı şifresiz yayınlayan TRT Spor’un yayınladığı maçlar, fazlasıyla ilgi gördü. Mönchengladbach- Bayer Leverkusen mücadelesi 321 bin 323 kişi tarafından izlendi. Werder Bremen- Mönchengladbach mücadelesini ise 260 bin 59 kişi takip etti.

Milliyet yazarı Sina Koloğlu’nun 4 Haziran günü kalem aldığı “Nostalji Maçları Rekor Kırdı” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Diğer taraftan liglerin geri dönüşlerinin başlamasıyla spor kanalları da normal düzene geçmeye başladı. TRT Spor programcılarından İbrahim Kırkayak da twitter hesabından yaptığı paylaşımla TRT Spor’un da normal yayın düzenine geçtiğini ve Bir Zamanlar, Lig Hatırası, Siyah Beyaz Anılar programlarının sona erdiğini duyurdu.

İbrahim Kırkayak, Twitter hesabindan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “TEŞEKKÜR: 75 gün boyunca, sadece sizler için, ekip arkadaşlarımla, geçmişin en güzel kokularını evlerinize getirdik… Artık yavaş yavaş normale dönüyoruz… Sizlerle buluşmamızı sağlayan Bir Zamanlar programı, Lig Hatırası bölümleri, Siyah Beyaz Anılar sona erdi… En büyük teşekkürü sizlere gönderiyorum… Tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim… Her zaman dediğim gibi… Gizli kalabalıklarla, gizli, derin, dürüst ve duygusal buluşmalarımız devam edecek…

İbrahim Kırkayak Twitter