Korsan Yayın İzleyenlere Hapis Cezası

10.03.2024 - 00:40

Korsan Yayın İzleyenlere Hapis Cezası

TRT’nin haberine göre korsan yayın izleyenlere hapis cezası gündemde. Üç bakanlığın ortak yürüttüğü çalışmayla kaçak maç yayını izleyenler, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Korsan yayını içeren yeni yasanın detaylarının önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Türkiye’de birçok spor müsabakasının kaçak yollardan izlendiği biliniyor. Bu noktada en büyük zararı da kulüpler görüyor. Kulüpler ve yayıncılar korsan yayın konusunda şikayetlerini dile getirseler bile bu konuda henüz somut bir adım atılmadı. Öte yandan TRT’nin haberine göre kaçak maç yayını konusunda bir adım atılması bekleniyor.

Bakanlıklar Çalışmalarına Başladı

Maç, dizi ya da film izleme hizmeti veren yasal platformları kaçak bir şekilde izleyenlerin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu bildirildi. Ayrıca korsan yayınlarla mücadele için 3 bakanlık ortak bir çalışma başlatıyor. Korsan yayın yapan ve izleyenlere hem maddi hem de hapis cezaları uygulanacak. Korsan yayınlar devlete vergi kaybına neden olurken, kumar sitelerine reklam geliri sağlıyor ve izleyicileri kumara yönlendiriyor.                        

Korsan Yayın Cezaları      

Hapis ve Para Cezası Gündemde

Korsan yayın yapan uygulama ve sitelere caydırıcı cezalar geliyor. Korsan yayın izleyenlere 15 bin liradan başlayan ve 1 milyon liraya kadar çıkabilen cezalar kesilecek. Korsan yayınlara göz yumanlara ise hem para hem de hapis cezası öngören bir teklif hazırlandığı bildirildi.

Korsan yayınlarla ilgili yaşanabilecek bu gibi sorunların yanında, bir başka sorun da ödeme yöntemlerinde ortaya çıkıyor. IP TV alırken ödeme yapacağınız kişiyle ilgili birtakım sorunlar yaşamanız muhtemel. Avukat Müge Doğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Genellikle bu tip ödemeler, herhangi bir açıklama yapılmaksızın yapıldığından para gönderdiğiniz kişinin bir terörle irtibatı veya iltisakı tespit edilmesi halinde hesap hareketlerinin incelenmesinde sizin de eğer bu kişiye para gönderme, para alışverişi durumlarınız söz konusuysa bununla ilgili de yine savcının karşısında bulabilirsiniz kendinizi.