TFF Var Kayıtlarını YouTube Hesabından Yayınladı

20.02.2024 - 23:42

TFF Var Kayıtlarını YouTube Hesabından Yayınladı

Türkiye Futbol Federasyonu VAR kayıtlarıyla ilgili uygulamayı hayata geçirdi. Trendyol Süper Lig'de 26'ncı haftanın VAR kayıtları, TFF'nin resmi Youtube hesabında yayınlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu; Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Yabancı TV Hakem Gözlemciliği uygulamalarının ardından VAR kayıtlarıyla ilgili uygulamayı da hayata geçirdi. 

Trendyol Süper Lig'de 26'ncı haftadan itibaren maçın hakeminin VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonların kayıtları sesli ve görüntülü olarak kamuoyu ile paylaşılmaya başlandı.

Bu uygulama sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip izlediği pozisyonlar (On Field Review) için geçerli olacak.

Bundan sonraki haftalarda da Trendyol Süper Lig maçlarında maçın hakeminin VAR monitörüne gittiği pozisyonların görüntüsü ve konuşmaları, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF Youtube kanalı ve Facebook hesaplarından kamuoyu ile paylaşılacak.

Trendyol Süper Lig 26’ncı Haftasında Uygulama Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu Trendyol Süper Lig’de VAR kayıtlarını 26’ncı hafta ile açıklamaya başladı. 26’ncı haftada orta hakemin VAR monitörüne çağrıldığındaki kayıtlar, kamuoyuyla TFF YouTube hesabından paylaşıldı. Uygulamanın ilk haftasında kayıtların paylaşıldığı mücadeleler şu şekilde:

  • Kasımpaşa-Fatih Karagümrük
  • Hatayspor-Sivasspor
  • Alanyaspor-Adana Demirspor
  • Gaziantep FK-Samsunspor
  • Pendikspor-Trabzonspor
  • Başakşehir-Kayserispor


Uygulama Her Hafta Devam Edecek

Türkiye Futbol Federasyonu’nun VAR kayıtlarını açıkladığı ilk hafta 26’ncı hafta oldu. Önümüzdeki haftalarda da uygulamanın devam edeceği belirtildi. Öte yandan kayıtların açıklanması, tartışmalara sebep oldu.

Birçok futbolsever VAR’a gidilen pozisyonlardan ziyade, inceleme yapılan ama orta hakemin monitöre çağrılmadığı pozisyonlardaki diyalogları merak ediyor. TFF ise şu an için bu diyalogları yayınlamıyor. Önümüzdeki haftalarda bu konuda da bir gelişme olabileceği tahmin ediliyor.

TFF’nin YouTube kanalından Trendyol Süper Lig’de VAR kayıtlarını dinleyebilirsiniz. Süper Lig VAR kayıtlarını dinlemek için buraya tıklayın.