Türkiye’nin İtalya ve İzlanda EuroBasket Eleme Maçları TRT Spor Yıldız’da

20.02.2024 - 11:51

Türkiye’nin İtalya ve İzlanda EuroBasket Eleme Maçları TRT Spor Yıldız’da

EuroBasket 2025 elemelerinde Türkiye, önce İtalya ile deplasmanda, ardından İzlanda ile İstanbul’da karşı karşıya geliyor. Perşembe ve Pazar günü oynanacak bu iki mücadele TRT Spor Yıldız’da basketbolseverlerle buluşuyor.

Türkiye’nin EuroBasket 2025’e katılma macerası TRT Spor Yıldız’da başlıyor. İtalya, İzlanda ve Macaristan’ın yer aldığı grupta ilk üç sırayı alarak turnuvaya katılmak isteyen Türkiye, ilk iki maçında İtalya ve İzlanda ile karşılaşıyor. 

EuroBasket 2025 elemelerinde, Perşembe 22.30’daki İtalya-Türkiye ve Pazar 16.00’daki Türkiye-İzlanda karşılaşmalarını TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebilirsiniz.

TRT Spor Yıldız’ın yayın akışını açıklamasının ardından “Türkiye-İzlanda maçı hangi kanalda? EuroBasket elemeleri hangi kanalda? İtalya-Türkiye EuroBasket 2025 eleme maçı şifresiz mi?” gibi sorular yanıt buldu.

İtalya ve İzlanda Karşılaşmalarının Aday Kadrosu Açıklandı

Türkiye’nin İzlanda ve İtalya maçları öncesinde aday kadrosu açıklandı. Bu iki karşılaşmada sahada forma şansı bekleyecek isimler şu şekilde:

  • Ercan Osmani, Erkan Yılmaz, Erten Gazi (Anadolu Efes)
  • Berk İbrahim Uğurlu, Kerem Kuthan Konan (Beşiktaş JK Emlakjet)
  •  Melih Mahmutoğlu, Sertaç Şanlı, Şehmus Hazer, Tarık Biberoviç (Fenerbahçe Beko)
  • Buğrahan Tuncer, Sadık Emir Kabaca (Galatasaray Ekmas)
  • Furkan Haltalı, Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka)
  • Okben Ulubay, Yiğitcan Saybir (Türk Telekom)
  • Ömer Can İlyasoğlu (Mega Soccerbet)


Kasım Ayında Macaristan Karşılaşmaları Oynanacak

Türkiye’nin fikstüründe Kasım ayında iki Macaristan maçı yer alıyor. Bu maçların ardından 2025 yılının başında İtalya ve İzlanda karşılaşmalarının rövanşı oynanacak ve gruplarda ilk üç sıradaki takımlar adını EuroBasket’e yazdıracak. İşi baştan sıkı tutmak isteyen Türkiye’de hedef önce İtalya’yı, ardından da İzlanda’yı mağlup etmek. Perşembe ve Pazar günü oynanacak bu iki mücadeleyi, TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebilirsiniz.

EuroBasket elemelerinde kalan maçların da TRT Spor Yıldız ekranlarından yayınlanması bekleniyor. Öte yandan Türkiye maçları dışındaki karşılaşmaların adresi de belli oldu. Son yıllarda basketbol yayınlarıyla fark yaratan S Sport Plus, EuroBasket 2025 elemelerinde birçok mücadeleyi naklen yayınlayacağını duyurdu.