Ankaragücü-Gençlerbirliği TSYD Kupası Finali TRT Spor’da

13.11.2023 - 22:56

Ankaragücü-Gençlerbirliği TSYD Kupası Finali TRT Spor’da

TSYD Ankara Kupası, milli maç arasında sahibini buluyor. Ankaragücü-Gençlerbirliği TSYD Kupası finali, TRT Spor’da futbolseverlerle buluşuyor. Cumartesi 16.00’daki Ankaragücü-Gençlerbirliği karşılaşmasını, TRT Spor’dan takip edebilirsiniz.

TSYD Ankara Kupası çoğunlukla sezon öncesi 4 takımın katıldığı bir turnuva ile sahibini buluyordu. Son dönemde turnuva formatı kaldırıldı ve Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasındaki mücadeleyle kupa sahibini buldu. Bu sezon ise 18 Kasım’da Ankaragücü ile Gençlerbirliği kozlarını paylaşıyor.

Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasındaki TSYD Ankara Kupası finali, Cumartesi 16.00’dan itibaren TRT Spor’dan naklen yayınlanıyor.

Ankaragücü Milli Araya Moralsiz Girdi

Sezona Tolunay Kafkas yönetiminde başlayan Ankaragücü, alınan kötü sonuçların ardından tecrübeli teknik adamla yollarını ayırdı. Göreve Emre Belözoğlu’nu getiren Ankaragücü, Belözoğlu yönetiminde 5 maça çıktı. Bu 5 maçta 7 puan toplayan Ankaragücü, milli ara öncesinde Antalyaspor’u konuk etti.

Antalyaspor karşısında beklentileri karşılayamayan Ankaragücü, sahadan 4-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Milli ara sonrasında Gaziantep FK’ya konuk olacak Ankaragücü, bu maç öncesinde Gençlerbirliği’ni mağlup ederek TSYD Ankara Kupası’nı müzesine götürmek istiyor.


Gençlerbirliği Süper Lig Yolunda İlerliyor

Ankara’nın bir diğer büyük temsilcisi Gençlerbirliği, TFF 1'inci Lig’de bu sezon daha iyi bir performans sergiliyor. Üst üste iyi sonuçlar alan Gençlerbirliği, Eylül ayı sonundan bu yana maç kaybetmiyor.

Eylül ayında üst üste iki maçı kaybeden Gençlerbirliği, milli ara öncesinde Adanaspor’u deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Gençlerbirliği, lig öncesinde TSYD Kupası ile serisini devam ettirmek istiyor.


Son 5 Maçta Ankaragücü Üstünlüğü

İki takım yıllarca Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Son yıllarda farklı liglerde olmaları sebebiyle TSYD Kupası’nda karşılaşan iki ekibin son 5 maçında Ankaragücü üstünlüğü söz konusu. Son 5 maçta 3 kez rakibini mağlup etme başarısı gösteren Ankaragücü, kalan iki maçta da beraberlikle sahadan ayrıldı. Geçtiğimiz yıl oynanan TSYD Ankara Kupası finalini ise 3-0’lık sonuçla Ankaragücü kazandı.

Ankara’nın en büyük iki ekibi Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin TSYD Kupası final maçı, Cumartesi 16.00’dan itibaren sadece TRT Spor’da.