Murat Caner beIN Sports’tan Ayrıldı

17.03.2023 - 14:25

Murat Caner beIN Sports’tan Ayrıldı

beIN Media Program Koordinatörü Murat Caner, beIN Sports’tan ayrıldı. Murat Caner’in EYT hakkını kullanmak için kanaldan istifa ettiği belirtildi. Ayrılık sonrasında Murat Caner’in uzun süredir beIN Media üst yöneticileriyle de sorun yaşadığı iddia edildi.

beIN Sports ekranlarında beIN Manşet programıyla sporseverlerin karşısına çıkan Murat Caner, kanaldan ayrıldı. Ajansspor’un haberine göre EYT hakkını kullanmak için kanaldan ayrıldığı iddia edilen Murat Caner’in kanal yöneticileriyle de sorun yaşadığı biliniyordu.

Lale Orta’nın beIN Sports’a Müdahale Ettiği İddiası

Murat Caner’in istifası öncesinde MHK Başkanı Lale Orta’nın beIN Sports’a müdahale ettiği iddiası ortaya atıldı. Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç’in iddiasına göre Lale Orta, Trio programında yorumlara müdahale etmeye çalıştı.

Trio’da yapılan bir yorum sonrasında yetkilileri arayan Orta’nın ertesi günkü programda düzeltme istediği iddia edildi.  Trio yorumcuları ise yorumlarını değiştirmeyeceklerini Orta’ya iletti. Bu iddialar arasında VAR odasından bir görüntüyü yayıncı kuruluştan Murat Caner’e ileten Orta, özetin değişmesini talep etti. Daha sonra özet değişti ve pozisyon özete eklendi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Murat Caner’in istifa ettiği belirtiliyor.  beIN Sports Program Koordinatörü Murat Caner, 15 Mart 2023'te yani çarşamba günü EYT'li olduğunu belirtip istifa kararı alıyor.

Murat Caner’in EYT hakkını kullanmasında son gelişmenin etkisinin olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Ancak Murat Caner’in uzun süredir beIN Media üst düzey yöneticileri ile sorunlar yaşadığı da medya kulislerinde iddia ediliyordu.

1 murat caner.jpg      

Murat Caner Kimdir?

Yıllarca NTV ve NTV Spor’da görev alan Murat Caner, bir süredir beIN Sports’ta Program Koordinatörü görevini üstleniyordu. Geçtiğimiz yıllarda beIN Manşet programında Mehmet Demirkol ile günlük gelişmeleri yorumlayan Caner’in son dönemdeki program partneri Uğur Meleke’ydi. Murat Caner, geçtiğimiz günlerde beIN Sports’tan istifa etti. EYT hakkını kullanacağı dile getirilen Caner’in beIN Media’daki üst düzey yöneticilerle de bir süredir sorun yaşadığı iddia ediliyordu.