2023 Yazında Serbest Kalacak Yıldız Futbolcular

18.01.2023 - 10:46

2023 Yazında Serbest Kalacak Yıldız Futbolcular

Futbolda 2022-23 sezonunun sona ermesiyle beraber birçok önemli yıldız serbest kalacak. Bu oyuncuların bazıları kariyerlerine kulüplerinde devam edecek olsalar da büyük bir kısmının yeni ufuklara yelken açmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bosman Kuralları gereği, profesyonel futbolcular, sözleşmelerinin bitimine 6 ay kala, başka kulüplerle sözleşme görüşmelerine başlayabiliyor. Yıldız oyuncuların yeni adreslerini merak eden futbol tutkunları daha şimdiden; “Messi hangi takıma gidecek?” “Benzema sözleşme yenileyecek mi?” “İlkay transfer olacak mı?” gibi popüler aramalara ağırlık veriyor. 2023 yazında serbest kalacak, en kariyerli futbolcuları Spor Ekranı olarak bu yazımızda sizler için derledik.

Lionel Messi-Arjantin-35 yaş-Paris SG/Forvet

Lionel Messia Katar'da

Bu kış Katar’da düzenlenen Dünya Kupası ile beraber, belki de kariyerinin en büyük kupasına uzanan, dünya futbolunun en büyük isimleri arasında yer alan Messi; sözleşmesi sezon sonunda bitecek isimler arasında. Kariyerinin ne yönde devam edeceği oldukça merak edilen ismin PSG’de kalması oldukça düşük bir olasılık gibi görünüyor. Futbolcunun kariyerinde son bir sözleşmeye daha imza atması bekleniyor. Doğal olarak bu sözleşmede tıpkı Ronaldo örneğinde olduğu gibi ekonomik beklentiler ön plana çıkabilir. Leo’nun yeni adresi için en güçlü iki aday, ABD ve Suudi Arabistan.

Milan Skriniar-Slovakya-27 yaş-Inter/Stoper

Milan Škriniar
Milan Skriniar, bu yaz sözleşmesi bitecek oyuncular arasında en yüksek bonservis ücreti potansiyeline sahip oyuncu durumunda. Slovakyalı milli futbolcu, İnter’de tam 6 sezondur istikrarlı bir şekilde forma giyiyor. Manchester City, PSG, Real Madrid gibi üst düzey kulüplerle de ismi anılan tecrübeli stoperin, Premier Lig’de 8 puan farkla lider olan Arsenal’e transfer olma olasılığı oldukça güçlü görünüyor. Bu 4 takım dışında, son dönemlerde Chelsea’nin de Skriniar’ı transfer gündemine aldığı biliniyor. Kötü bir sezon geçiren Londra ekibinin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde büyük olasılıkla yer alamayacak olması, bu transferi çıkmaza sürüklüyor.

Youri Tielemans-Belçika-25 yaş-Leicester City/Orta Saha

Youri Tielemans

Dünya Kupası’nda Belçika formasıyla seyrettiğimiz orta saha oyuncusu Youri Tielemans, bu büyük organizasyondan sonra, Premier League’de Leicester City ile de umduğunu pek bulabilmiş değil. Ligde kalma mücadelesi veren Leicester City, düşme potasından sadece 2 puan uzakta bulunuyor. Tielemans’ı gelecek sezon, çok daha yüksek hedefleri olan bir İngiliz takımında görebiliriz.

Karim Benzema-Fransa-35 yaş-Real Madrid/Santrafor

Karim Benzema
14 sezondur formasını giydiği Madrid takımında artık bir efsane olan Fransız santrafor, hala takımın en önemli gol silahı konumunda. 16 lig maçının sadece 9’unda forma giymesine karşın 8 gol atmayı başaran Benzema, Real Madrid’in bu sezon en çok gol atan ismi oldu. 2022 Dünya Kupası’nın ardından Fransız Milli Takımı’nı resmi olarak bırakan oyuncunun Real Madrid forması giymeye devam etmesi sürpriz olmayacaktır. Basında çıkan haberlere göre Real Madrid yönetiminin ve oyuncunun sözleşmeyi 1 sezon daha uzatmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Jorginho-İtalya-31 yaş-Chelsea/Defansif Orta Saha

Jorgingo Chelsea
5 sezondur Chelsea forması giyen Jorginho’yu, Londra ekibinin hedeflerinden çok uzak kalması ve muhtemelen gelecek sezon Şampiyonlar Ligi arenasında yer alamayacak olması nedeniyle, Haziran ayından sonra farklı bir formayla izleyebiliriz. Bu takımın Serie-A’da şampiyonluğa yürüyen Napoli olması, güçlü bir olasılık. Bilindiği üzere Napoli, yıldız oyuncunun eski takımı.

Wilfried Zaha-Fildişi Sahilleri-30 yaş-Crystal Palace/Forvet

Wilfried Zaha

Crystal Palace alt yapısından yetişen ve kulübün sembol isimleri arasında olan 30 yaşındaki Fildişi Sahilli forvet; sezon sonunda çok daha yüksek bir kontratla, yeni bir meydan okumaya girişebilir. Roma, Juventus, Barcelona gibi prestijli kulüplerin oyuncuya ilgisi olduğu konuşuluyor.

Marcus Thuram-Fransa-25 yaş-Borussia Mönchengladbach/Forvet

Marcus Thuram

Marcus Thuram, Katar’daki Dünya Kupası’nda Arjantin’e karşı oynanan final maçında Mbappe’ye yaptığı asistle dikkat çekmişti. Fransız golcü, Benzema’nın milli takımı bırakması ve Giroud’un da yaşının ilerlemesiyle beraber, milli takımın merkez forveti olmaya en yakın isim. Genç ve yüksek potansiyelli futbolcuyu Mönchengladbach’ın elinde tutması, artık neredeyse imkânsıza yakın bir olasılık. Bayern Münih, Bundesliga’da parlayan oyuncular için olağan şüpheli olsa da; PSG ve elit İngiliz kulüpleri de, Thuram’a sezon sonunda çok cazip sözleşmeler teklif edebilir.

Thomas Lemar-Fransa-27 yaş-Atletico Madrid/Ofansif Orta Saha

Thomas Lemar

Diego Simeone’nin bilindiği üzere Atletico Madrid ile 2024 yılının Haziran ayına kadar kontratı devam ediyor. Buna rağmen 2011 yılının Aralık ayında başlayan bu güçlü birlikteliğin artık bu sezonun sonunda bitmesi öngörülüyor. Arjantinli teknik adam, geçmişte elde ettiği üst düzey başarılara rağmen bu sezon oynattığı savunma futboluyla ciddi anlamda eleştiriliyor. Taraftarın önemli bir kısmı da artık daha coşkulu ve ofansif bir futbol izlemek istediklerini dile getiriyor.  Simeone’nin potansiyel ayrılığı sonrası, bilhassa hücum yönü ağır basan bir teknik direktör ile anlaşılabilir. Böyle bir ayrılık, takımdaki birçok oyuncunun da Atletico ile yollarının ayrılması anlamına geliyor. Bu sezon henüz gol katkısı veremeyen ve sadece 2 asist yapan Thomas Lemar için de Atletico Madrid kariyerinde yeni bir sayfa açılabilir. Fransız oyuncu için Madrid şehrinden ayrılmak da azımsanmayacak bir olasılık.

N’Golo Kante-Fransa-31 yaş-Chelsea/Defansif Orta Saha

N'Golo Kanté

31 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu, sakatlığı nedeniyle Katar’daki Dünya Kupası’nı kaçırmıştı. Chelsea’nin kötü gidişatı, onun da kariyer planlamasını değiştirecek gibi görünüyor. Artık 30 yaşını geçmiş olan Kante’nin yeni adresi Barcelona olabilir.

Roberto Firmino-Brezilya-31 yaş-Liverpool/Forvet

Roberto Firmino

Liverpool’un son şampiyonluğunda Salah ve Mane ile beraber hücum hattında önemli bir rol oynayan Brezilyalı futbolcunun sezon sonu Anfield’e veda etmesi sürpriz olmaz. Mane’nin ayrılması ve Nunez’in transferi sonrası Premier Lig’de kötü bir performans sergileyen Liverpool için, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi şansı da gün geçtikçe azalıyor. Firmino ismi şu an  için daha çok Barcelona ve Newcastle United ile beraber anılıyor.

İlkay Gündoğan-Almanya-32 yaş-Manchester City/Orta Saha

İlkay Gündoğan

Türk asıllı Alman orta saha, Manchester City takımının aynı zamanda kaptanı durumunda. Geçen sezonki şampiyonlukta çok önemli bir rolü olan İlkay’ın 1 ya da 2 sezon daha City kadrosunda yer almasını bekleyebiliriz. Fakat daha sonra, iyi bir taraftarı olduğunu her zaman dile getirdiği Galatasaray’ın formasını üstüne geçirebilir mi? Bu sorunun yanıtını zaman içinde hep birlikte göreceğiz.

Çağlar Söyüncü-Türkiye-26 yaş-Leicester City/Stoper

Çağlar Söyüncü

Sezon sonu sözleşmesi bitecek yıldız oyuncular arasında en yüksek kariyerli Türk olan Çağlar’ın, Brendan Rogers ile yıldızı pek barışmıyor. Neticede Çağlar’ı bu sezon ilk 11’de değerlendrildiği maç sayısı ortada. Ligde kalma mücadelesi veren Leicester City takımında, bu sezon sadece 4 lig maçında forma şansı bulabilen başarılı defans oyuncusunun, kontrat bitimiyle beraber Atletico Madrid forması giymesi bekleniyor.