İtalya Süper Kupası TRT Spor’da

14.01.2023 - 16:09

İtalya Süper Kupası TRT Spor’da

Milan ile Inter arasında oynanacak İtalya Süper Kupa mücadelesi, TRT Spor’da futbolseverlerle buluşuyor. Çarşamba (18 Ocak) günü 22.00’de Suudi Arabistan’da oynanacak Milan-Inter karşılaşmasını, TRT Spor’dan takip edebilirsiniz. “Milan-Inter Süper Kupa finali hangi kanalda?” sorusunun yanıtı da böylece verildi.

İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası yayın haklarını alan TRT Spor, Çarşamba günü Serie A şampiyonu Milan ile İtalya Kupası şampiyonu Inter arasında oynanacak Süper Kupa maçını yayınlayacağını duyurdu. Suudi Arabistan’da oynanacak final maçını Çarşamba 22.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

Milan Geçtiğimiz Sezonu Şampiyon Tamamladı

Serie A’da geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Milan, İtalya Süper Kupası’nda oynamaya hak kazandı. Geçtiğimiz sezon Inter ve Napoli ile şampiyonluk yarışı veren Milan, ezeli rakibi Inter’in 2 puan önünde mutlu sona ulaştı.

2022/23 sezonuna beklentilerin gerisinde başlayan ve lider Napoli’yi takibini sürdüren Milan, İtalya Süper Kupası’nı kazanarak 2023’ün ilk kupasını kazanmak istiyor.


1 süper kupa 14.1.23.jpg      

Son Coppa Italia Şampiyonu Inter

Inter, geçtiğimiz sezonu ezeli rakibi Milan’ın 2 puan gerisinde tamamladı ve ikinci sırada kaldı. İtalya Kupası’nda ise finalde Juventus ile karşılaşan Inter, rakibini 4-2 mağlup ederek Süper Kupa’da oynama hakkı elde etti.

Yeni sezonda bir türlü ritim bulamayan Inter, ezeli rakibini mağlup ederek 2023’ü kupa ile açmaya çalışacak.

2 süper kupa 14.1.23      

Ligde Oynanan Son İki Maç Milan’ın

Milan ile Inter arasında ligde oynanan son iki maçı Milan kazandı. Bu sezon rakibini 3-2 mağlup eden Milan, geçtiğimiz sezon ise rakibini 2-1 ile geçmeyi başardı. Geçtiğimiz sezon Coppa Italia’da da karşılaşan iki ekibin eşleşmesinde 0-0 ve 3-0’lık sonuçlarla galip ayrılan taraf Inter oldu. İki ekip arasında oynanan son 10 maçta 5 kez Inter galip gelirken, Milan 3 kez galip gelmeyi başardı. 2 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Son Serie A şampiyonu Milan ile son Coppa Italia şampiyonu Inter arasındaki İtalya Süper Kupa mücadelesi, Çarşamba 22.00’den itibaren TRT Spor’da.