Erik Botheim Kimdir? Galatasaray’ın İstediği Erik Botheim Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Mevkide Oynuyor?

30.06.2022 - 20:04

Erik Botheim Kimdir? Galatasaray’ın İstediği Erik Botheim Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Mevkide Oynuyor?

Galatasaray transferde bombayı patlatmaya hazırlanıyor.  Geçtiğimiz sezon genç bir kadro kuran ancak istediği sonuçları alamayan sarı kırmızılılar kadroyu yine genç isimlerle güçlendirmek istiyor. Ara transfer döneminde Rusya’ya transfer olan ancak savaş sebebiyle takımından ayrılacak olan Erik Botheim’in peşinde olan Aslan, rakiplerini geride bırakarak Erik Botheim transferini bitirmek istiyor. Peki Erik Botheim kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımda oynuyor?

Galatasaray transferde hareketli günler yaşıyor. Sarı kırmızılı ekip yine genç oyuncuların peşinde. Ocak ayında Rusya’nın Krasnodar takımına transfer olan ancak savaş sebebiyle Avrupa’da men edilen takımından ayrılacak olan Erik Botheim, Aslan’ın öncelikli hedefi konumunda. Erik Botheim’ın Avrupa’da pek çok talibi olması işi zorlaştırsa da sarı kırmızılılar bonservisi elinde olan oyuncunun menajeri ile temas halinde.

Erik Botheim Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Erik Botheim

Erik Botheim 10 Ocak 2000 doğumlu. 22 yaşındaki oyuncu santrafor pozisyonunda forma giyiyor. 1.85 boyundaki Erik Botheim Norveçli. Ara transfer döneminde Rus ekibi Krasnodar’a transfer olan genç oyuncu Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması sebebiyle takımında ayrılacak. Bonservisi elinde olan Botheim ülkesinde de U21 milli takımında forma giyiyor.

 Erik Botheim’ın Kariyeri


Erik Botheim

Erik Botheim futbola ülkesi takımlarından Lyn’da başladı. Oradan Rosenborg altyapısına geçen oyuncu  Stabaek’te kiralık olarak oynadı. 2021’de Bodø/Glimt’e transfer olan Botheim, bu sene başında 7,5 milyon euro’ya Rus takımı Krasnodar’ın yolunu tuttu. 


Erik Botheim geçtiğimiz sezon 14 maçta 7 gol, 6 asist ile mücadele etti. Genç oyuncu kariyerindeki 100 maçında 31 gol ve 15 asist yapmayı başardı. Botheim Norveç U21 milli takımında da forma giyiyor ve yakın zamanda  A milli olması bekleniyor. Oyuncunun güncel piyasa değeri Transfermarkt’a göre 4 milyon euro.