Gabriel Iffe Lundberg Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

26.06.2022 - 13:21

Gabriel Iffe Lundberg Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe Beko için transfer açısından oldukça yoğun bir döneme girildi. Yerli rotasyonda Samet Geyik’i transfer eden ve kaptan Melih ile sözleşme uzatan sarı lacivertli ekip, yeni koçu İtoudis önderliğinde transferlerini yavaş yavaş şekillendiriyor. Özellikle uzun transferine ağırlık veren takım için bu hafta yeni bir iddia ortaya atıldı. Fenerbahçe Beko, İtoudis’in eski öğrencisi olan Gabriel Lundberg ile görüşme halinde. Transferin olumlu ya da olumsuz şekilde netlik kazanması bekleniyor. Lundberg transferinin gündeme gelmesi ile beraber sarı lacivertli basketbol severler hemen “Lundberg kimdir, Lundberg kaç yaşında, Lundberg hangi takımda oynuyor?” gibi sorulara yöneldi. Bu tip soruların yanıtlarını sizler için yanıtladık.

Iffe Lundberg Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Fenerbahçe Beko, daha önce Motley transferini açıklayarak önümüzdeki sezonda ne kadar iddialı bir kadro kurmak istediğini gösterdi. Eurolig’deki başarısızlığın tekrar edilmesini istemeyen yönetim, bu sene bütçeyi de artırmak istiyor. Bu anlamda Eurolig tecrübesi yüksek olan ve fark yaratan oyunculara öncelik veriliyor. İtoudis’in etkisiyle CSKA Moskova’da oynayan basketbolcuların bir kısmı Fenerbahçe Beko ile anlaşabilir. Milutinov haberlerini de bu bağlamda değerlendirmek mümkün. Fenerbahçe Beko’nun görüşme halinde olduğu Lundberg, 4 Aralık 1994 senesinde doğdu. 27 yaşındaki oyuncu 92 kg ağırlığında. Danimarkalı oyuncu aynı zamanda Danimarka pek çok defa Danimarka milli takımında da forma giydi. 1.93 boyunda olan oyuncu, guard pozisyonunda oldukça başarılı. Danimarka’da birçok defa yılın en iyi basketbol oyuncusu seçilen Gabriel Lunberg, aslında Nijerya asıllı. Kopenhag’da doğan başarılı oyuncu, kariyerine 3x3 sokak basketbolu oynayarak başladı.

Gabriel Iffe Lundberg Kariyeri

Oyun kurucu pozisyonundaki başarısı ile parlak bir kariyer yaratan Lundberg, son olarak NBA takımlarından Phoenix’te kısa bir süre forma giydi. Peki Lundberg’in kariyeri nasıl? Danimarkalı oyuncu Gabriel Lundberg’in oynadığı takımlar hangileri?

  • Lundberg basketbol macerasına Danimarka’nın Kopenhag şehrinde başladı.
  • Burada yıldızı parladıktan sonra 2017'de İspanya’nın Manresa takımına dahil oldu.
  • Ardından 2019 yılında Canarias'a transfer olan Lundberg, burada başarılı bir süreç geçirdi.
  • Daha sonra 2020 senesinde Zielona Gora takımı ile anlaşma sağladı. O sene VTB Ligi’nde 20,4 sayı ortalaması tutturup organizasyona adeta damga vurdu.
  • Sezon ortasında, 2021'in Şubat ayında Polonya ekibinden ayrılıp CSKA’nın yolunu tuttu. Rus takımı ile 3 senelik bir anlaşma yapmasına rağmen savaş koşullarından dolayı bu takımdan ayrılmak zorunda kaldı.
  • 12 Mart 2022’de Phoenix takımı ile kısa bir sözleşme gerçekleştirdi. Oyuncu şu ana dek Eurolig sahnesinde toplamda 24 maçta oynadı ve 21.5 dakika ortalaması yakaladı. Bu maçlarda ortalama 9.1 sayı ve 2.4 ribaund ortalaması tutturdu.

Gabriel Lundberg  Sosyal Medya Hesapları

Fenerbahçe Beko ile bu aralar adı ciddi şekilde geçmeye başlayan Gabriel Lundberg’in sosyal medya hesapları şu şekilde:

Lundberg'in Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Lundberg'in Twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.