Galatasaray Idrissa Gueye’nin Peşinde! Idrissa Gueye Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

22.06.2022 - 22:30

Galatasaray Idrissa Gueye’nin Peşinde! Idrissa Gueye Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Galatasaray yeni hocasını bulduktan sonra tamamen transfere odaklanmış durumda. Cenk Ergün’ün PSG’nin yıldız isimlerinden Idrissa Gueye için devreye girdiği gelen haberler arasında. Transferleri erkenden bitirip yeni sezon öncesi kamp dönemine tam kadro girmek isteyen sarı kırmızılıların Gueye için girişimlere başlaması taraftarları da heyecanlandırdı. Peki Idrissa Gueye kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hangi pozisyonda görev yapıyor?

Galatasaray’da transfer çalışmaları hız kazandı. Önce yeni başkanını seçen sonra da önümüzdeki sezon için teknik direktörlük koltuğunu Okan Buruk’a emanet eden sarı kırmızılılar, transferde de iddialı olduğunu gösteriyor. Paris Saint Germain’de forma giyen Idrissa Gueye’y kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, maliyetle ilgili problemleri aşarsa yıldız oyuncuyu kamp dönemine yetiştirmek istiyor.

Idrissa Gueye Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Idrissa Gueye 26 Eylül 1988 doğumlu. Senegalli oyuncu 1,74 boyunda ve merkez orta saha olarak görev yapıyor. Gueye ayrıca ön libero mevkiinde de forma giyebiliyor. Paris Saint Germain forması giyen oyuncunun, kulübüyle 2023 yılına kadar sözleşmesi var. PSG, 32 yaşındaki Senegalli oyuncuyu 30 milyon euro’ya transfer etmişti. Senegal milli takımının da değişmez isimlerinden olan Gueye, sağ ayaklı bir oyuncu ve zaman zaman attığı gollerle de dikkatleri çekiyor.

Idrissa Gueye'nin Kariyeri

I

Idrissa Gueye

drissa Gueye futbola ülkesinde başladı ve kısa süre sonra Fransa’ya adım attı. Kariyerinin başında Lille’de forma giyen oyuncu, 5 sene kaldığı Lille’den Premier Lig ekibi Aston Villa’ya transfer oldu. Aston Villa’dan sonra Everton’ın yolunu tutan oyuncu, 3 sene formasını giydiği takımından 30 milyon euro bedelle Paris Saint Germain’e gitti. Gueye, üç senedir Ligue 1’de forma giyiyor.

Idrissa Gueye geçtiğimiz sezon Paris Saint Germain’de toplam 33 maça çıktı ve 4 gol, 1 asist ile oynadı. Gueye Ligue 1’de 208, Premier Lig’de ise 134 maça çıktı. Gueye’nin kariyerinde 18 gol, 17 asisti bulunuyor. 32 yaşındaki oyuncu ülkesi Senegal formasıyla da 90 kez milli olup 7 gol atmayı başardı.