Mehmet Büyükekşi beIN Sports ile Yola Devam Edileceğini Açıkladı

16.06.2022 - 19:26

Mehmet Büyükekşi beIN Sports ile Yola Devam Edileceğini Açıkladı

Yeni TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, beIN Sports ile yola devam edileceğini açıkladı. Süper Lig yayın hakları için 1 yıl daha beIN Sports ile sözleşme uzatıldığını belirten Büyükekşi, önümüzdeki sezonun hazırlıklarına şimdiden başlanılması gerektiğini dile getirdi.

Çarşamba günü yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık Seçimi sonrasında yeni başkan Mehmet Büyükekşi oldu. Seçim öncesinde ve sonrasında açıklamalarda bulunan Büyükekşi, sorunların ne olduğunu bildiklerini ve çözüm için kolları sıvayacaklarını belirtti. Yayıncı kuruluş ile 1 yıl sözleşme uzatıldığını da açıklayan Büyükekşi, önümüzdeki yıl yeni ihale yapılacağını dile getirdi.

Hepimiz Sorunların Farkındayız

Büyükekşi, sorunların farkında olduklarını belirterek yayıncı kuruluş ile 1 yıllık sözleşme uzatıldığını dile getirdi. Önümüzdeki yıl ihaleyi son dakikaya bırakmayacaklarını belirten Büyükekşi, şu ifadeleri kullandı:

Hepimiz ana sorunların ne olduğunu biliyoruz. Sadece yayın ihalesiyle ilgili iki cümle söyleyeceğim. Bu sene Süper Lig yayın ihalesinde bir uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Farklı bir formül için zamanımız maalesef yok. 1 sene sonrası için şimdiden hemen çalışmalara başlamak zorundayız. Bu defa bunu son dakikaya bırakmadan, daha hızlı çalışarak farklı çözümler üretmek için yola çıkacağız.
buyukeksi 16.6.2022.jpg      

beIN Sports Henüz Açıklama Yapmadı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçimin ardından beIN Sports ile 1 yıllık anlaşma imzalandığını dile getirse de henüz yayıncı kuruluş beIN Sports konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. beIN Sports’ın sözleşme isteğinin 1 değil, 2 yıl olduğu dile getiriliyor.

beIN Sports’un Türkiye Süper Ligi ve TFF 1. Lig yayın haklarını almasının ardından futbol içeriği oldukça ilgi çekici bir noktaya ulaşacak. beIN Sports; Fransa Ligue 1, Bundesliga, Bundesliga 2, Fransa Ligue 2, İngiltere Premier Lig, İngiltere Championship ve Türkiye Süper Ligi ile birçok önemli futbol ligini futbolseverlerle buluşturacak. Öte yandan platformun elinde Euroleague’i S Sport’a kaptırması sonrasında basketbol içeriği kalmadı.