Fenerbahçe-Anadolu Efes Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda? Fenerbahçe-Anadolu Efes Final Serisi Programı

04.06.2022 - 21:12

Fenerbahçe-Anadolu Efes Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda? Fenerbahçe-Anadolu Efes Final Serisi Programı

ING Basketbol Süper Ligi’nde finalin adı kondu. Dev seride, yarı finalde Darüşşafaka’yı geçen Fenerbahçe ile Galatasaray’ı saf dışı bırakan Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek. Yedi maçlık mücadelenin programı da belli oldu. Peki Fenerbahçe-Anadolu Efes maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak, hangi kanalda yayınlanacak, final serisinin maç programı nasıl olacak? İşte detaylar.

ING Basketbol Süper Ligi’nde final vakti geldi. Normal sezonu ilk iki sırada tamamlayan Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes final serisinde karşı karşıya gelecek. 7 maçlık seride 4 galibiyete ulaşan ilk takım şampiyonluğa ulaşacak.

Fenerbahçe-Anadolu Efes Maçı Ne Zaman?

Fenerbahçe-Anadolu Efes

Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes mücadelesinde ilk maç 7 Haziran Salı günü oynanacak. 20:00’da başlayacak karşılaşma Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilecek. Fenerbahçe-Anadolu Efes maçı Tivibuspor’dan canlı yayınlanacak. Seride daha sonra açıklanacak bazı maçlar da Tivibu ile beraber TRT ekranlarından da izlenebilecek.

İki takım arasındaki son 10 maçta Anadolu Efes 9 kere sahadan galip ayrılmayı başarırken, Fenerbahçe’nin 1 galibiyeti bulunuyor. Anadolu Efes Euroleague şampiyonluğuna ulaştığı sezonda Basketbol Süper Ligi’ni 23 galibiyetle ikinci sırada tamamlarken Fenerbahçe Beko 24 galibiyetle normal sezonun lideriydi. 

Fenerbahçe Basketbol Süper Ligi 2021-2002 sezonunda finale gelirken önce Frutti Extra Bursaspor’u, yarı finalde ise Darüşşafaka’yı geçti. Anadolu Efes play-off’ta önce Pınar Karşıkaya’yı, yarı finalde de Galatasaray’ı geçerek finale adını yazdırmayı başardı.

Final Serisi Maç Programı

Fenerbahçe-Anadolu Efes

Fenerbahçe-Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlamak için yedi maçlık bir seride mücadele edecek. Seride saha avantajı, normal sezonu ilk sırada bitiren Fenerbahçe’de olacak. Serinin ilk iki maçı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu, final serisinin ilk üç maçının programını açıkladı. Buna göre final maçlarının tarihleri şöyle:

  • 07.06.2022, 20:00: Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes
  • 09.06.2022, 20:30: Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes
  • 11.06.2022, 19:00: Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko