Anadolu Efes-Galatasaray Nef Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

03.06.2022 - 20:17

Anadolu Efes-Galatasaray Nef Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

ING Basketbol Süper Ligi'nde finale çıkacak son takım belli oluyor. Anadolu Efes ve Galatasaray Nef, finalde Fenerbahçe Beko’nun rakibi olabilmek için mücadele edecek. 2-2 eşitlikle devam eden seride saha avantajı Anadolu Efes’te bulunuyor. İşte merak edilen  Anadolu Efes-Galatasaray Nef maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda sorularının yanıtları?

Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi vermek için finalde yer alacak son takım da belli oluyor. Finaldeki koltuklardan birinde Fenerbahçe oturuyor. Diğer finalist de Anadolu Efes-Galatasaray serisinin sonuçlanmasıyla belli olacak. 

Anadolu Efes-Galatasaray Nef Maçı Ne zaman, Hangi Kanalda?

Anadolu Efes-Galatasaray maçı

Anadolu Efes, yarı final serisinin 5’inci maçında Galatasaray Nef’i ağırlayacak. Sinan Erde Spor Salonu’nda oynanacak mücadeleyi kazanan takım finalde Fenerbahçe’nin rakibi olacak. Anadolu Efes-Galatasaray mücadelesi 4 Haziran Cumartesi günü, saat 19:00’da başlayacak. 2-2 eşitlikle devam eden serinin son maçı, TRT Spor Yıldız ve Tivibuspor’dan canlı yayınlanacak. 

Yarı Final Serisi Nefesleri Kesiyor

Galatasaray-Anadolu Efes maçı öncesi Sinan Erdem

Seride ilk maçı rakibine 35 sayı fark atarak çalan Galatasaray, 1-0 öne geçmişti. Daha sonra Anadolu Efes arka arkaya iki maç kazanarak 2-1 öne geçti. Galatasaray saha avantajına sahip olduğu 4’üncü maç seyircisinin önünde kazanıp seride eşitliği sağladı. 5 maç üzerinden oynanan serinin son maçında Anadolu Efes ev sahibi olacak ve maçı kazanan taraf finalde mücadele etme hakkını elde edecek. 

Normal sezonu lider tamamlayan Fenerbahçe Beko, iki takıma karşı da saha avantajını elinde bulunduruyor. Basketbol Süper Ligi’nde final serisi 7 maç üzerinden oynanacak ve 4 galibiyete ulaşan ilk takım 2021-2022 sezonunun şampiyonu olacak.

Anadolu Efes’te sakatlığı bulunan Krunoslav Simon ve Doğuş Balbay forma giyemeyecek. Galatasaray NEF'te ise sakatlıkları süren Devough Akoon-Purcell ve Ege Arar yarın sahada olmayacak. İki takımı naralarında oynadığı son 10 maçta üç Galatasaray, yedi Anadolu Efes galibiyeti bulunuyor.