Ali Ferahbot Kimdir, Nereli, Yaşı Kaç, Hangi Takımı Tutuyor?

16.05.2022 - 21:51

Ali Ferahbot Kimdir, Nereli, Yaşı Kaç, Hangi Takımı Tutuyor?

Süper Lig maçlarında sesinin sıkça duyduğumuz Ali Ferahbot uzun süredir spikerlik yapıyor. Daha önce GS TV’de  çalışan Ferahbot, şimdi Bein Sports’ta futbol maçlarına ses veriyor. Futbolseverler Ali Ferahbot’un aslen nereli olduğunu, yaşını ve her şeyden önemlisi hangi takımı tuttuğunu merak ediyor. İşte Ali Ferahbot kimdir sorusunun yanıtı!

Futbolseverlerin GS TV’den tanıdığı Ali Ferahbot bir süredir Bein Sports’ta Süper Lig maçları anlatıyor. Kariyer basamaklarını kendi çabasıyla sıfırdan başlayarak tırmanan Ali Ferhabot ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde.

Ali Ferahbot Kaç Yaşında, Aslen Nereli?

Ali Ferahbot

Ai Ferhabot, 1979 yılının Eylül ayında dünyaya gelmiştir. Bein Sports’ta futbol maçlarını anlatan Ferahbot, Ankara doğumludur. Başarılı spiker Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur. Ferahbot, diksiyon ve spikerlik eğitimi almıştır.

Ali Ferahbot, 9 yaşından beri maç spikeri olma hayalini kurduğunu ve küçüklüğünde çevresindeki insanlara maç anlattığını söylemiştir. Ferahbot, maç anlatmayı, film izlemeyi, müzik dinlemeyi ve seyahat etmeyi sevmektedir. Bein Sports spikeri Ferahbot, mesleğe 1998’e Ankara’da başlamıştır. Ankara’nın çeşitli yerel radyolarında maç anlatan Ferahbot, medyadaki kariyerine 1998 yılında Ankara’da muhabir olarak başlamış, sonrasında program sunmuş ve radyo da maç anlatmıştır. 

İlk anlattığı maç ise 1998-1999 sezonunda oynanan Ankaragücü ve Galatasaray karşılaşması olmuştur. Uzun seneler, Best Fm, Tatlıses Fm, Best Fm ve TRT FM’ de program sunucusu olarak çalışmıştır.

Ali Ferahbot Hangi Takımı Tutuyor?

Ali Ferahbot

Ali Ferahbot GS TV’de sunuculuk yapmıştır ve bir Galatasaray taraftarı olarak bilinmektedir. Ferhabot bir röportaj kendisine en fazla bu sorunun sorulduğunu, küçükken bir takım tutsa da artık profesyonel olarak futbol dünyasında olduğu için bu cevaba milli takım yanıtını verdiğini söylemiştir. 


Ali Ferahbot sosyal medyada da yer almaktadır. Twitter’daki takipçi sayısı Instagram’dan fazladır. Ali Ferahbot’un Instagram adresi https://www.instagram.com/aliferahbot/, Twitter hesabı ise https://twitter.com/FERAHBOT’dur.