Kayserispor-Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası Finali A Spor’da

11.05.2022 - 22:39

Kayserispor-Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası Finali A Spor’da

Ziraat Türkiye Kupası’nda finalin adı belli oldu. Kayserispor ile Sivasspor arasında oynanacak final maçı, 26 Mayıs Perşembe 20.45’te A Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Salı ve Çarşamba günü oynanan maçların ardından finalistler belli oldu. Trabzonspor’u geriden gelerek elemeyi başaran Kayserispor ile Alanyapsor karşısında son dakikada bulduğu golle turlayan Sivasspor, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Kayserispor-Sivasspor Ziraat Türkiye Kupası final maçı, 26 Mayıs Perşembe 20.45’te A Spor’dan naklen yayınlanacak.

Kayserispor Geriden Gelip Turladı

Son 16 turunda Fenerbahçe’yi, çeyrek finalde ise Beşiktaş’ı deplasmanda elemeyi başaran Kayserispor, yarı finalde Trabzonspor ile karşılaştı. İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybeden Kayserispor, ikinci maça da istediği başlangıcı yapamadı ve devreyi 1-0 geride kapattı.

İkinci yarıya Emrah Başsan hamlesiyle başlayan Kayserispor, 2-1 öne geçse de son dakikalarda skor tekrar 2-2’ye geldi. Tur için 2, uzatmalar için 1 gole ihtiyacının olduğu noktada son dakikalarda iki gol bulan Kayserispor adını Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yazdırdı.
1 ztk 12.5.2022.webp      

Sivasspor Son Dakikada Finale Yükseldi

Yarı finalin diğer ayağında Sivasspor ile Alanyaspor karşılaştı. Rakibini deplasmanda 2-1 mağlup eden Sivasspor, iç sahada beklentilerin altında bir oyun ortaya koydu. Hücumda sorun yaşayan Sivasspor, Alanyaspor karşısında son dakikaya 1-0 geride girdi. 89’uncu dakikada Hakan Arslan ile skoru eşitleyen Sivasspor, bu sonuçla finalin diğer ismi oldu.

Bu sezon ligde beklentileri karşılayamayan Sivasspor, Türkiye Kupası’nı kazanarak önümüzdeki yıl Avrupa Ligi biletini kapmak istiyor.
2 ztk 12.5.2022.webp      

Son 5 Resmi Maçta Beraberlik Yok

İki ekip arasında oynanan son 5 resmi maçta 3 kez Sivasspor, 2 kez de Kayserispor sahadan galibiyetle ayrıldı. Kayserispor ile Sivasspor arasında oynanan ve beraberlikle sonuçlanan son maç 2018 yılındaydı.

Yaklaşık 2 aydır sadece Ziraat Türkiye Kupası’nı düşünen Kayserispor ile bu sezon ligde yaşadığı hayal kırıklığını kupayı kazanarak gidermek isteyen Sivasspor arasındaki final maçı, 26 Mayıs Perşembe 20.45’te A Spor’da.