Ballon d'Or'da Büyük Değişiklik! Yılın Futbolcusu Ödülü’nde Yeni Sisteme Geçiliyor!

11.03.2022 - 16:06

Ballon d'Or'da Büyük Değişiklik! Yılın Futbolcusu Ödülü’nde Yeni Sisteme Geçiliyor!

France Football dergisi tarafından 1956 yılından bu yana verilen ve yılın en iyi futbolcusunun ödüllendirildiği Ballon d'Or'un seçim kriterlerinde değişikliğe gidildi. Son yıllarda tartışma yaratan ödül, geçtiğimiz sezon Lionel Messi’nin kazanmasıyla yine çok konuşulmuştu. France Football, bugün yaptığı açıklama ile Ballon d'Or ile ilgili önemli bir değişikliğin bu sezondan itibaren uygulanmaya başlanacağını duyurdu.

Dünyada yılın en iyi futbolcusunun ödüllendirildiği Ballon d'Or’da büyük bir yeniliğe gidiliyor. Son yıllarda çeşitli tartışmalara konu olan ödül, artık bir takvim yılını değil sezonu kapsayacak.

Sezon Performansı Belirleyici Olacak!

Ballon d'Or ödülü

Ballon d'Or’daki kriter değişikliği ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre geçmişte oyuncuların tüm bir yıl içerisindeki performanslarına göre değerlendirildiği ödül, bundan sonra sezon bazlı olarak verilecek. Geçmişte iki farkı sezonun birer yarısının kıstas alındığı ödül, bu sebeple pek çok tartışmayı da beraberinde getiriyordu. Son olarak Lionel Messi’nin kazandığı 2021 Ballon d'Or oldukça ses getirmişti.

Dünya Kupası Ödülü Etkilemeyecek!

Katar er-Rayyan Stadyumu açılış töreni

Yapılan açıklamaya göre; kadınlarda 6-31 Temmuz 2022'de düzenlenecek Kadınlar Avrupa Şampiyonası da dikkate alınacak ancak erkeklerde sene sonunda Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası 2022 Ballon d’Or için bir etkiye sahip olmayacak. Dünya Kupası performansları 2023'de verilecek olan ödülü kapsayan bir sonraki sezonu etkileyecek.

En Çok Kazanan Messi

Lionel Messi kazandığı Ballon d'Or ödülleri ile poz verirken

Geçmişte Ballon d’Or’u pek çok ülkeden farklı oyuncu kazanmayı başardı. Ödülü en fazla kazanan oyuncu ise Arjantinli Lionel Messi oldu. MEssi aynı zamanda son Ballon d’Or’un da sahibi. Ödülü 1956 yılında ilk kazanan ise Balckpool oyuncusu Stanley Matthews’tu. Messi’nin 7 Ballon d’Or ödülüne karşılık ikinci sırada yer alan Cristiano Ronaldo bu ödülü 5 kez kazandı. Johan Cruyff, Marco van Basten ve Michel Platini’nin üçer ödülü bulunuyor. Alfredo Di Stéfano, Franz Beckenbauer, Kevin Keegan, Karl-Heinz Rummenigge ve Ronaldo ise bu ödülü iki kez kaldırmayı başaran isimler oldu.