Burak Elmas Kimdir, Aslen Nereli, Serveti Ne Kadar?

28.01.2022 - 10:47

Burak Elmas Kimdir, Aslen Nereli, Serveti Ne Kadar?

Galatasaray’da 2021-2022 sezonu oldukça sancılı bir şekilde devam ediyor. Ligde arka arkaya alınan kötü sonuçlar sonrası Başkan Burak Elmas’a yönelik tepkiler artıyor. 2021 yılının Haziran ayında başkanlık koltuğuna oturan Elmas zor günler geçirirken, taraftarlar da hayatıyla ilgili detayları merak ediyor. Peki Burak Elmas kimdir, aslen nereli, serveti ne kadar?

Galatasaray lig tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşarken eleştiriler de yönetim, özellikle de Burak Elmas üzerinde yoğunlaşıyor. 2021 yazında başkan seçilen, Fatih Terim ile beraber takımı gençleştirme projesiyle yola çıktıktan sonra işler kötüye gidince Terim’in işine son veren Elmas, taraftarın hedefinde. Büyük umutlarla başkanlık koltuğuna oturan Burak Elmas işleri yoluna koyabilmek için çaba sarf ediyor. 

Peki Burak Elmas kimdir?

burak elmas

Burak Elmas 9 Mart 1974’te İstanbul’da doğdu. Mustafa Cengiz sonrası dönem için yapılan seçimlerde diğer dört adayın önünde yarışı tamamladı ve 22 Haziran 2021’de başkanlık koltuğuna oturdu. Elmas, 1997 yılında 23 yaşındayken Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak görev yapmıştı. Daha sonra Faruk Süren ve Özhan Canaydın yönetimlerinde yer aldı. Mustafa Cengiz'in ilk döneminde ise Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Eski Galatasaray başkanlarından iş insanı Faruk Süren'in kızı Yelda Süren ile evli olan Elmas aslen Giresunludur. 2008 yılından itibaren Godiva Investment şirketinde CEO görevini ifa eden ve grup yönetim kuruluna bağlı çalışan Burak Elmas, aynı zamanda Yıldız Grup'ta da Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.


Burak Elmas Seçimi Kaç Oy Farkla Kazandı?

burak elmas kongre eşref hamamcıoğlu

19 Haziran 2021’de yapılan seçimi kazanan Burak Elmas Galatasaray'ın 38. Başkanı olmaya hak kazandı. Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk, Yiğit Şardan ve İbrahim Özdemir ile yarışan Elmas, seçimi 41 oy farkla kazandı. Başta geride olan Elmas, son sandıklara yaklaştıkça farkı kapadı ve yarışı en yakın rakibi Eşref Hamamcıoğlu’nun önünde ilk sırada tamamlamayı başardı. Seçimde Burak Elmas, 1541, Eşraf Hamamcıoğlu 1500, Metin Öztürk 893, Yiğit Şardan 679, İbrahim Özdemir ise 92 oy aldı.