La Liga Yayıncılıkta Yeniliklerine Devam Ediyor

18.01.2022 - 18:26

La Liga Yayıncılıkta Yeniliklerine Devam Ediyor

İspanya La Liga yayıncılıkta yeniliklerine devam ediyor. Önümüzdeki sezondan itibaren La Liga’daki her mücadelede drone ile çekimler yapılacak.

Yayıncılık konusunda farklı adımlar atan ve dünyanın bu noktada en başarılı organizasyonları arasında yer alan La Liga, 2022/23 sezonundan itibaren yayıncılıkta yeni bir döneme geçileceğini duyurdu. Yeni sezonda artık drone ile çekimler her statta mümkün olacak. Türkiye’de La Liga’nın yayıncısı D-Smart’ın spor kanalları direktörü Aybars Hünalp da gelişmeleri yorumladı. FutbolMedya’nın haberine göre yeni sezonda drone çekimleri sayesinde korner bayrakları, sahaya çıkış tüneli ve soyunma odalarından farklı görüntüler ekranlara gelecek.

La Liga Premier Lig’den Daha Girişimci

Aybars Hünalp yaptığı açıklamalarda La Liga’nın yayıncılık konusunda Premier Lig’den daha girişimci olduğunu belirtti. Drone ile çekimlerin de yayınlara renk katacağını belirten Hünalp, şu ifadeleri kullandı:

beIN Sports’un adının Lig TV olduğu yıllarda Galatasaray’ın Fenerbahçe ile oynayacağı bir maçta drone kamera kullanmak istemiştik. O zamanki Galatasaray’ın stat müdürü seyircilerin üzerine düşebilir endişesi ile izin vermemişti. 
La Liga bence televizyon yayıncılığı anlamında İngiltere Premier Ligi’nden daha girişimci. Şu anda dünyanın değişik yerlerine verdikleri TV sinyalinde saha kenarı reklamlarında her ülkeye farklı reklam gösterebiliyorlar. Arap ülkelerinde verdikleri yayında içki reklamı olmazken kimi ülkelere de yasa dışı bahis sitelerinin reklamlarını gösteriyorlar.

1 la liga 18.1.2022

Yerel Yayın Hakları 4.95 Milyar Euro

La Liga’da son dönemde futbol kalitesinde gözle görülür bir düşüş yaşansa da lig halen Avrupa’nın elit ligleri arasında gösteriliyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan yerel yayın ihalesi de ligin halen ilgi çektiğini gözler önüne seriyor. 

Yayın haklarını satın alan Movistar ve DAZN toplam 4.95 milyar euro ödeme yapacaklar. Daha önce Telefonica ile yapılan üç yıllık anlaşmada 2.94 milyar euro elde edilmişti.

Önümüzdeki sezondan itibaren drone ile çekimlerin artacağı La Liga’nın yine birçok ülkede kesintisiz izlenmesi bekleniyor. Öte yandan La Liga’nın önümüzdeki sezon için Türkiye yayıncısı henüz netlik kazanmadı. Önümüzdeki günlerde La Liga’nın yeni dönem yayıncısının belli olması bekleniyor.