Premier Lig’de Gol Krallığı Yarışında Kim Önde? İşte Güncel Liste!

17.01.2022 - 09:55

Premier Lig’de Gol Krallığı Yarışında Kim Önde? İşte Güncel Liste!

Premier Lig’de 2021-22 sezonu keyifli bir mücadeleye sahne olurken, son yıllarda şampiyonluklara adeta ambargo koyan Manchester City de liderlik koltuğundaki yerini her geçen hafta daha da sağlamlaştırıyor. Chelsea ve Liverpool’un da şampiyonluk yarışının içinde olduğu Premier Lig’de sezon tüm heyecanıyla sürerken, gol krallığı yarışı da hız kesmeden devam ediyor. Peki Premier Lig’de gol krallığı yarışında kim zirvede? İşte Premier Lig’in güncel gol krallığı listesi!

Premier Lig’de Manchester City, Aralık ayı başında oturduğu liderlik koltuğunu bir daha bırakmadı. Her geçen hafta rakipleriyle olan farkı açan Manchester ekibi, Premier Lig’deki 8’inci şampiyonluğuna doğru koşar adımlarla ilerliyor. Ligin en fazla şampiyonluk yaşan takımı Manchester United ve güçlü Londra temsilcisi Arsenal’in geride kaldığı yarışta Liverpool ve Chelsea, mavi beyazlıları yakalamak için var gücüyle çabalıyor. Şampiyonluk mücadelesinde City oldukça önce olsa da gol krallığında Liverpool’un ağırlığı göze çarpıyor.

Premier Lig’de Gol Kralı Kim?

salah gol sevinc

2022 Ocak ortası itibarıyla 22. haftanın geride kaldığı Premier Lig’de gol krallığı listesinin ilk sırasında Liverpool’un forveti Mohamed Salah bulunuyor. 16 gollü Salah’ı takım arkadaşı Diojo Jota 10 golle takip ediyor. Listenin 3’ncü sırasında ise Leicester City’nin tecrübeli forveti Jamie Vardy yer alıyor. 

Gol krallığı listesinin güncel hali şu şekilde:

Mohamed Salah-Liverpool-16  
Diogo Jota-Liverpool-10  
Jamie Vardy-Leicester City-9  
Michail Antonio-West Ham United-8  
Emmanuel Dennis-Watford-8  
Raphinha-Leeds United-8  
Cristiano Ronaldo-Manchester United-8  
Sadio Mané-Liverpool-8  
Emile Smith Rowe-Arsenal-8  
Son Heung-Min-Tottenham Hotspur-8  
Bruno Fernandes-Manchester United-7  
Conor Gallagher-Crystal Palace-7  
Neal Maupay-Brighton and Hove Albion-7  
Mason Mount-Chelsea-7  
Raheem Sterling-Manchester City-7  
Bernardo Silva-Manchester City-7

Premier Lig’de En Çok Şampiyon Olan Kulüp Hangisi?

manchster city gol sevinc

Premier Lig’in ilk sezonu olan 1992-1993 sezonunu ilk sırada tamamlayan Manchester United, aynı zamanda Premier Lig’in de en fazla şampiyon olan takımıdır. United, hem 1888’den beri oynanan İngiltere Ligi’nin toplamda en fazla şampiyon olan hem de 1992’de adı Premier Lig olarak değiştirilen organizasyonun en çok şampiyonluk yaşayan takımıdır. Manchester ekibi toplamda 20, Premier Lig’de ise 13 şampiyonluğa sahiptir. Premier Lig özelinde United’ı 5’er şampiyonlukla Chelsea ve Manchester City, 3 şampiyonlukla Arsenal, 1’er şampiyonlukla Blackburn Rovers, Leicester City ve Liverpool takip etmektedir.