Fenerbahçe Emre Sakçı Haberleri Üzerinden Spor Medyasını Eleştirdi

29.12.2021 - 12:11

Fenerbahçe Emre Sakçı Haberleri Üzerinden Spor Medyasını Eleştirdi

Fenerbahçe Emre Sakçı haberleri üzerinden spor medyasını eleştirdi. Erkekler 50 metre kurbağalamada kısa kulvar dünya rekoru kıran Emre Sakçı’nın haberlerine yer veren bazı medya organlarında Fenerbahçe’nin adının geçmemesi kulübün tepkisini çekti.

Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te düzenlenen Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yüzme Şampiyonası’nda Emre Sakçı, 24.95 saniyelik derecesiyle dünya rekorunu kırdı. Bu rekor, spor medyasında yer buldu. Fenerbahçe sporcusu Emre Sakçı’nın haberlerinin bazılarında kulübün ismine yer verilmemesi ise Fenerbahçe’nin tepkisini çekti.


1 emre sakcı 29.12.2021

Fenerbahçe Adına Yer Verilmemesi Kulübümüzde Bir Farkındalık Yaratmıştır

Fenerbahçe’den Emre Sakçı haberleriyle ilgili bir açıklama yapıldı. Basın organlarının bu noktada hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Fenerbahçe, her şeye rağmen bu haberleri yapan basın organlarına da teşekkür etti. Fenerbahçe’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekildeydi:

27 Aralık Pazartesi günü, Gaziantep’te Türkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası'nda, erkekler 50 metre kurbağalamada 24.95 saniyelik derecesiyle dünya kısa kulvar rekorunu kıran olimpik yüzücümüz Emre Sakçı’nın bu büyük başarısının geleneksel ya da dijital fark etmeksizin tüm medya organlarında yankı bulması ve sporcumuza gösterilen ilgi, Türk sporunun geleceği adına umut vericidir.
Lakin bazı yayın organlarının dünya rekorunu kıran sporcumuzla ilgili içeriklerinde Fenerbahçe adına yer vermemesi kulübümüzde bir farkındalık yaratmıştır.
Türkiye’nin en büyük spor kulübü olarak büyük maddi külfetlerin altına girerek 9 branşta sporcu yetiştiren ve ülke sporuna hizmet etmek için büyük fedakârlıklar yapan Kulübümüzün emeklerinin anlam kazanması ve devamının gelmesi için halkı bilgiye ulaştırmakla yükümlü basın kuruluşlarının hassasiyet göstermesi, bu noktada önem arz etmektedir.
Sporcumuzun büyük başarısına yer veren ve kitleleri haberdar eden yayın organlarına her şeye rağmen teşekkür eder; gelecekte yukarıda altını çizdiğimiz hususta, sporcularımızın elde ettikleri her bir başarıda Kulübümüzün adının yer almasına hassasiyet gösterilmesini rica ederiz.