Galatasaray-Fenerbahçe Maçı Hangi Kanalda? Saat Kaçta? 21 Kasım 2021

21.11.2021 - 11:27

Galatasaray-Fenerbahçe Maçı Hangi Kanalda? Saat Kaçta? 21 Kasım 2021

Türkiye'de adeta hayat durdu ve futbolseverlerin aklındaki en önemli sorulardan birisi: "Galatasaray-Fenerbahçe Maçı Hangi Kanalda? Saat Kaçta?". Spor Toto Süper Lig'de zirveye tutunmak ve şampiyonluk yarışında var olmak için oynayacak iki dev takımın maçına dair detaylar makalemizde.
Galatasaray Fenerbahçe 21 Kasım 2021 BEIN

Dev Derbi Bein Sports 1'de

Milli aranın ardından futbolseverlerinde gündeminde tek bir konu var. O da herkesin malumu olduğu üzere Galatasaray-Fenerbahçe derbisi. Karşılaşma, saat 19:00'dan itibaren Spor Toto Süper Lig'in resmi yayıncısı olan beIN Sports'tan naklen yayınlanacak. Maç önü ve maç sonu röportajlarıyla dev maçın tüm heyecanı beIN Sports 1 ekranlarında olacak. Güntekin Onay, Volkan Demirel, Tugay Kerimoğlu ve Feyyaz Uçar'ın yorumlarının yanı sıra, Diego Lugano ve Elmander gibi derbi heyecanı yaşamış eski futbolcular da yayıncı kuruluşun misafiri olarak görüşlerini aktaracak.

Fatih Terim'in 69'uncu Derbisi

Fatih Terim 69'uncu Derbi
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, bugün oynanacak Fenerbahçe maçıyla birlikte kariyerindeki 69'uncu derbiye çıkacak. Galatasaray, tecrübeli teknik adam yönetiminde daha önce, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 68 müsabaka oynadı. Sarı kırmızılı takımda dördüncü dönemini geçiren Terim, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yapılan derbilerde 25 galibiyet, 25 beraberlik ve 18 yenilgi gördü. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe'yle daha önce 33 defa karşı karşıya geldi.  Sarı kırmızılı takım bu derbilerin 12'sini kazanırken 12'sinde berabere kaldı ve 9 tanesini ise kaybetti. Galatasaray, tecrübeli teknik direktör idaresinde Beşiktaş ile oynadığı 35 derbide ise 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 9 maülubiyet yaşadı.

Buna karşın Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira için ise bu müsabaka, kariyerindeki altıncı derbi olacak.Portekizli teknik adam, 2015-16 sezonunda çalıştırdığı Fenerbahçe'nin başında dördü Süper Lig, biri de Türkiye Kupası olmak üzere 5 derbide görev yaptı. Sarı lacivertli takım Pereira yönetimindeki bu derbilerde, 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Son 10 Yıldaki Derbilerde Gollerin Çoğu Yabacılardan

Alex de Souza Gol Galatasaray
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda oynanan maçlarda skor yükünü ağırlıklı olarak yabancılar çekiyor. İki takım arasında geride kalan 10 sezonda oynanan 26 derbide Fenerbahçe, 22 kez ağları havalandırdı. Galatasaray ise rakibine 25 gol ile karşılık verdi. Bu müsabakalarda atılan 47 golün 35 tanesini yabancı futbolcular, 11 tanesini ise Türk oyuncular kaydetti. Bu süreçteki bir golü ise rakip oyuncu kendi kalesine attı. Fenerbahçe'nin söz konusu 22 golünün 19 tanesini yabancı, üçünü ise Türk oyuncular filelere gönderdi. Galatasaray'ın 25 golünün 16'sını yabancılar, 9'unu ise Türk futbolcular attı. Geçtiğimiz 10 seonda iki takım arasında yapılan maçlarda en çok gol atan isim unvanını üç isim paylaştı. Sarı lacivertli takımın eski yıldız futbolcusu Alex de Souza, bu dönemde Galatasaray filelerini 3 kez havalandırdı. Alex ayrıca, kariyeri boyunca Galatasaray'a toplam 9 gol attı. Sarı kırmızılılar ise Sneijder ve Selçuk İnan, söz konusu dönemde Fenerbahçe ağlarını 3'er kez havalandırdı.

Maçın Hakemi Halil Umut Meler

Halil Umut Meler Fenerbahçe Galatasaray Maçı
Dev maça dair en merak edilen sorulardan biri ise maçın hakemi. Karşılaşmada FIFA korkatlı hakem Halil Umut Meler görev alacak. Halil Umut Meler, kariyerinde ikinci kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisi yönetecek. 35 yaşındaki FIFA kokartlı Meler, daha önce 23 Şubat 2020'de, Galatasaray'ın Kadıköy'de ezeli rakibini 1-3 mağlup ettiği maçta görev yaptı. Süper Lig'de 122'nci maçına çıkacak olan Meler, kariyerinde kupa karşılaşmaları da dahil olmak üzere Fenerbahçe'nin 23, Galatasaray'ın ise 15 maçında düdük çaldı. Sarı lacivertliler, Meler'in görev yaptığı maçlarda 14 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Galatasaray ise, Halil Umut Meler'in görev yaptığı maçlarda 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Zorlu randevuda Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan üstlenecek.  Dev derbide dördüncü hakem olarak Erkan Özdamar görev yapacak.