El Clasico Toplam 32 Kamera ile Futbolseverlerle Buluştu

26.10.2021 - 06:51

El Clasico Toplam 32 Kamera ile Futbolseverlerle Buluştu

Pazar günü oynanan Barcelona-Real Madrid mücadelesi, futbol yayıncılığının gelişimini gözler önüne serdi. 10 Super Slow olmak üzere toplam 32 kamera ile yayınlanan El Clasico, izleyenlere Camp Nou’da bulunuyormuş hissini verdi.

Ters açı kameraları, slow motion kameralar, farklı açılar derken artık yavaş yavaş spor yayıncılığında eşsiz deneyimler sunuluyor. Yeni teknolojilerin denendiği maçlar ise büyük turnuvalar veya derbi maçları oluyor. Son yıllarda La Liga’daki tüm maçlarda farklı yayın tekniği uygulanırken Pazar günü oynanan El Clasico’da durum biraz daha geliştirildi. Toplam 32 kamera ile çekilen El Clasico’yu her açıdan takip etme şansı yakaladınız. Bunun yanında toplam 10 Super Slow kamera da bu mücadelede kullanıldı. 

La Liga Yayıncılıkta Öncü


La Liga’da son yıllarda futbolseverlerin farklı açılardan maçı takip etme şansı bulunuyor. 3D grafikler, NFL’de uygulanan teknolojilerin La Liga’ya uyarlanması ve daha niceleri futbolseverlerle buluşuyor. Bu yıldan itibaren ekranda oyun veri analiz sistemi de bulunuyor. Bu da oyunu daha iyi anlamayı sağlıyor. Öte yandan gerçek zamanlı bir istatistik modülü de sunuluyor.

El Clasico’da daha fazla açıdan maçı yayınlayan yayıncı kuruluş, toplam 32 kamera kullandı. Mücadeleyi izleyenler adeta stadyumdaymış hissine sahip oldu.

El Clasico ile Başlayıp Tüm Dünyaya Yayılabilir


İspanya’nın futbol yayıncılığı konusunda öncü ülkelerden biri olduğu biliniyor. Hatta İspanyolların çektiği maçlar, izleyici için daha kolay anlaşılır oluyor. Sahanın tamamını göstermeye gayret eden İspanyollar, yeni teknolojiyle birlikte futbol yayıncılığında daha da öne çıkmayı hedefliyorlar.

NFL’de kullanılan teknolojileri, istatistik paylaşımlarını La Liga’ya El Clasico ile uyarlayan İspanyol yayıncı kuruluşu, farklı ülkelerin takip etmesi bekleniyor. Birkaç yıl içinde tüm dünyada her istenilen açıdan maçı takip etme, detaylı istatistikler ve daha nicelerinin futbolseverlerle buluşacağı tahmin ediliyor.