BBC, Euro 2020'de Yorumcu Olarak Henry, Fabregas ve Klinsmann İle Anlaştı

21.05.2021 - 14:36

BBC, Euro 2020'de Yorumcu Olarak Henry, Fabregas ve Klinsmann İle Anlaştı

İngiltere’de Euro 2020 yayınlarına imza atacak olan BBC, yorumcu kadrosunu güçlendirdi. Yayın programını paylaşan BBC’nin yeni yorumcuları Thierry Henry, Cesc Fabregas ve Jurgen Klinsmann oldu.

İngiltere’de toplam 25 maçı canlı gösterme hakkı elinde bulunan BBC, Euro 2020 takvimini açıkladı. Neler yapılacağını, hangi programların yer alacağını ve yorumcu kadrosunu açıklayan BBC, bu kadroya üç büyük ismi dâhil etti. Arsenal’in efsane futbolcusu Thierry Henry, Monaco forması giyen Cesc Fabregas ve Almanya’nın efsane golcülerinden Jurgen Klinsmann BBC’nin yorumcu kadrosuna eklendi. Alan Shearer, Rio Ferdinand, Alex Scott, Micah Richards, Ashley Williams, Mark Hughes, Shelley Kerr ve James McFadden da BBC’de turnuva boyunca görev alacak.

Türkiye-İtalya Maçıyla Yayınlar Başlıyor


Toplam 25 maçı naklen ekranlara getirecek olan BBC, yayınlarına Roma’daki açılış maçıyla başlayacak. Türkiye-İtalya mücadelesinin ardından 24 mücadeleyi daha yayınlayacak olan BBC, Radio 5 Live’dan tüm karşılaşmaları futbolseverlerle buluşturacak.

Şampiyona boyunca Galler, İngiltere ve İskoçya’nın tüm karşılaşmalarını ekranlara getirmeyi planlayan BBC, yayıncılık noktasında önemli adımlar atmayı hedefliyor.

Podcast Sayısının Artması Bekleniyor


Sosyal medyada da yayınlar yapılacağını açıklayan BBC, Youtube ve Facebook başta olmak üzere tüm mecralarda boy gösterecek. Türkiye’de gelişmekte olan Podcast tarafında da faaliyetlerini arttırmaları bekleniyor. BBC’den yapılan açıklamaya göre 1 Haziran’dan itibaren Euro 2020 temalı podcastler başlayacak. Gary Lineker, Alan Shearer, Micah Richards, Peter Crouch, Tom Fordyce ve Chris Stark bu podcastlerde futbolseverlerle buluşacak.

Socrates Dergi yazarı Mustafa Taha da yaptığı paylaşımla podcast tarafında sağlam işler çıkabileceğini vurguladı. Mustafa Taha’nın yaptığı paylaşım şu şekilde:

BBC, Euro 2020'de yorumcu olarak Thierry Henry, Cesc Fabregas ve Jürgen Klinsmann ile anlaşmış. Tüm mecralarda EURO 2020'de neler yapacaklarını da anlatmış BBC. Podcast tarafında sağlam işler çıkacak gibi görünüyor BBC'den...