beIN Sports, Fenerbahçe'nin Maç Önü ve Sonu Röportajlarını Yayınlamadı

18.01.2021 - 22:58

beIN Sports, Fenerbahçe'nin Maç Önü ve Sonu Röportajlarını Yayınlamadı

Fenerbahçe-Ankaragücü mücadelesi öncesinde ve sonrasında Fenerbahçeli futbolcuların röportajları yayıncı kuruluş beIN Sports tarafından yayınlanmadı. beIN Sports’u eleştiren tişörtlerle röportaja çıkan Fenerbahçeli futbolcuların röportajlarını yayınlamayan beIN Sports, konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapmadı.

Fenerbahçe ile yayıncı kuruluş beIN Sports arasındaki gerginlik devam ediyor. Geçtiğimiz hafta BB Erzurumspor mücadelesi öncesinde röportajlarda beIN Sports’u eleştiren futbolcular, Ankaragücü maçı öncesinde “beFair, Rejiye ve Yönetmene Müdahale İstemiyoruz, Talebimiz Adil ve Tarafsız Yayıncılık” yazılı tişörtlerle röportaj vermeye çıktılar. Bu tişörtler sebebiyle de beIN Sports röportajları yayınlamadı.

“Herhalde beIN Sports Tişörtleri Beğenmedi”

Maç sonunda hem mücadeleyle, hem de beIN Sports ile yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Ali Koç, beIN Sports’un tişörtleri beğenmediği için röportajları yayınlamadığını tahmin ettiklerini dile getirdi. Taraftarlara da beIN Sports konusunda hazırlıklı olmaları gerektiğini ileten Ali Koç’un yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

Taraftarlarımız, yayıncı kuruluş konusunu boşlamasınlar ve hazırlıklı olsunlar, çünkü bu bir sorundur. Maç öncesi röportajlar yayınlanmadı, maç sonunda da yayınlanmadı. Rakibimizinkiler de yayınlanmadı, bizden dolayı muhtemelen. Sanırım yayıncı kuruluş giyilen tişörtleri beğenmedi. Biz adil, tarafsız, eşit bir yayın ilkesi istiyoruz.

Fenerbahçe resmi hesabından da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Kuralları gereği röportajlara katılım gösterildiğini açıklayan Fenerbahçe, açıklamaya şu şekilde devam etti:

Teknik Direktörümüz ve oyuncularımız kurallar doğrultusunda maç önü ve maç sonu röportajlarına katılmışlardır. Röportajların şu ana dek yayınlanmamış olması yayıncı kuruluşun tercihidir.

Reklam Panolarını Göstermemek İçin Açı Değişikliği

Fenerbahçe’nin beIN Sports’a tepkisi sadece futbolcuların üzerindeki tişörtlerle sınırlı kalmadı. Ankaragücü mücadelesi esnasında reklam panolarında da “beFair, Rejiye ve Yönetmene Müdahale İstemiyoruz, Talebimiz Adil ve Tarafsız Yayıncılık” açıklamaları yer aldı. beIN Sports da bu yazıları göstermemek adına maçı farklı açılardan yayınladı.

Geçtiğimiz haftalarda kulüplerin 1 dakikalık protestosunu da ekranlara getirmeyen beIN Sports, Fenerbahçe’nin imza attığı protestoyu da böylece aboneleriyle paylaşmamış oldu. beIN Sports’un konu ile ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu.