Sosyal Medya Baskısı, TRT Spor Spikeri Cansuz Canbaz'ı Pes Ettirdi

16.01.2021 - 20:31

Sosyal Medya Baskısı, TRT Spor Spikeri Cansuz Canbaz'ı Pes Ettirdi

TRT Spor’un başarılı sunucularından Cansu Canbaz, Spor Artı programından ayrıldığını açıkladı. Mesut Özil’in Türkiye Milli Takımı’nda oynayabileceği şeklinde bir yorum yaptığı için de özür dileyen Canbaz, belli bir süreliğine Spor Artı programında olmayacak.

Erdoğan Arıkan ile birlikte Spor Artı programına imza atan Cansu Canbaz, programdan ayrıldığını açıkladı. Yaptığı yorum sebebiyle hem kurumunun, hem kendisinin hem de ailesinin linç edildiğini belirten Canbaz, buna izin vermemek adına bir süreliğine Spor Artı programında olmayacağını kamuoyuyla paylaştı.

Mesut Özil’in Türkiye Milli Takımı’nda Oynayabileceğini Söylemişti

Cansu Canbaz’ın sosyal medya üzerinden tepki toplamasının sebebi, Spor Artı programında Mesut Özil ile ilgili yaptığı yorumdu. Mesut Özil’in ülkemizde oynayacağı için artık Türkiye Milli Takımı’nda oynayabileceği şeklinde birkaç şey okuduğunu belirten Canbaz’a sosyal medyadan tepkiler yükseldi. 

Tepkilerin ardından hata yaptığını dile getiren Canbaz, bilgi eksikliği de olunca dalgınlıkla bu yorumu yaptığını söyledi ve herkesten özür diledi.

“Kurumum Haksız Yere Eleştirilmesine Gönlüm Razı Değil”

Kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan Canbaz, aldığı eğitimleri ve tutkusu olan sporda kendini geliştirme sürecini takipçileriyle paylaştı. Kurumunun bu eleştirileri hak etmediğini belirten Canbaz, şu ifadeleri kullandı:

Üniversite hayatım boyunca her sene çeşitli kanallarda staj yaptım. Okulum erken bitince kendi imkanlarımla İngiltere’ye gittim ve Bristol radyosunda staj gördüm. Ülkeye döndüğümde ise iyi ki dediğim TRT kurumunda ilk profesyonel adımımı attım. Önce TRT Türk’te dış haberlerde editöryal katkıda bulundum. Sonra elime mikrofon alarak TRT Haber’de diplomasi muhabiri olarak kariyerime devam ettim ve yaklaşık 7 yıl boyunca da büyük bir iş aşkıyla tüm olayları yerinden aktardım. Bir sevdam daha vardı o da spordu. TRT Spor ikinci evim oldu ve iyikilerimin de her zaman arasında.

Yöneticilerimin desteğiyle 2 senedir her gün kendimi geliştirerek ve çok çalışarak bu zamana kadar geldim. O gece abimin rahatsızlığının tekrar nüksettiğini öğrenmiştim, dünya başıma yıkılmıştı, bilgi eksikliği de olunca dalgınlıkla bu hata oldu. Tekrar özür dilerim. Ancak iki gündür çok aşağılandım, hakarete uğradım, emeğim sorgulandı maalesef zaman zaman kadınlığım da... Beni en çok bu lince ailemin de dahil edilmesi üzdü ve elbetteki sevgili kurumum da.

Hem de hiç hak etmediği halde. Benim üzerimden kurumumun linç edilmesine ve haksız yere eleştirilmesine artık gönlüm razı değil. Bu nedenle yöneticilerimden bir süreliğine Spor Artı programından affımı istedim. Anlayacağınızı ümit ediyorum. Bu zamana kadar anlayış gösteren ve desteklerini esirgemeyen izleyicilerimize çok teşekkür ederim.