Türkiye Erkekler Basketbol Ligi Haftada İki Maçla TRT Spor 2’de

12.01.2021 - 12:49

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi Haftada İki Maçla TRT Spor 2’de

Türkiye Basketbol Ligi heyecanı, ligin ikinci yarısıyla birlikte TRT Spor 2 ekranlarına taşınıyor. 29 Ocak’ta başlaması planlanan ikinci yarı maçlarından her hafta iki tanesi, TRT Spor 2 ekranlarında basketbolseverlerle buluşacak.

ING Basketbol Süper Ligi’nden her hafta iki mücadeleyi şifresiz olarak ekranlara getiren TRT Spor 2, yayınlayacağı basketbol müsabakalarına Türkiye Basketbol Ligi’ni de ekledi. 17 Ocak’ta ilk yarı maçlarının tamamlanacağı Türkiye Basketbol Ligi’nde ikinci yarı heyecanı 29 Ocak’ta başlayacak. Ligin ikinci yarısıyla birlikte de haftada iki maç TRT Spor 2 ekranlarında olacak.

Kalan Maçlar TBF Youtube Kanalında

Birkaç yıldır Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadelelerin tamamı TBF Youtube kanalından naklen yayınlanıyor. TRT Spor 2 ile imzalanan anlaşma sonrasında bu durum değişmeyecek. TRT Spor 2 ekranlarından yayınlanmayacak mücadelelerin adresi TBF Youtube kanalı olacak. ING Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek takımların belirleneceği bu keyifli organizasyonda böylece tüm müsabakaları naklen ve şifresiz olarak izleyebileceksiniz.

TRT Spor 2’de ekranlara gelecek mücadelelerin ise her hafta başında açıklanması bekleniyor. Her hafta farklı ekiplerin mücadelelerini yayınlayacağı tahmin edilen TRT Spor 2’nin play off aşamasında da ana yayıncı olması beklenmekte.

Covid-19 Gölgesinde Başlayan Lig Tempo Kazandı

Samsunspor, Kocaeli BB, Balıkesir, Merkezefendi Belediyesi gibi ekiplerin yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi’nde ilk haftalar Covid-19 gölgesinde oynandı. Birçok müsabakanın iptal edildiği Türkiye Basketbol Ligi’nde ligin ortalarından itibaren vaka sayıları azaldı. Şu an için sadece Bornova Belediye, Konyaspor ve Gemlik Basket ekiplerinin eksik başları bulunuyor.

14 haftası geride kalan Türkiye Basketbol Ligi’nde lider Akhisar Belediye. Liderin direkt olarak ING Basketbol Süper Ligi’ne çıktığı TBL’de Akhisar Belediye’yi Samsunspor, Balıkesir, Mamak Belediye gibi ekipler takip ediyor. 

Önümüzdeki sezon ING Basketbol Süper Ligi’nde yer almak isteyen bu ekiplerin keyifli mücadelesi, bundan böyle haftada iki maçla TRT Spor 2 ekranlarında olacak.