Romanlar Erman Toroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

11.01.2021 - 18:09

Romanlar Erman Toroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Marius Sumudica’nın Sivasspor-Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamalarla ilgili “böyle çingenelik olur mu ya?” şeklinde bir ifade kullanan Erman Toroğlu, canlı yayında özür diledi. Haddini aşan bir kelime kullandığını belirten Toroğlu, Romanları çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Sivasspor-Gaziantep FK maçı sonrasında Marius Sumudica’nın yaptığı açıklamalar Türkiye’de gündemi bir hayli meşgul etti. Yeni sözleşmede zam isteyen ve bunu kamuoyu önünde konuşmakta bir beis görmeyen Sumudica’nın açıklamaları, A Spor yorumcu kadrosunun da gündemindeydi. Devre Arası programında Erman Toroğlu, Sumudica’nın yaptığı açıklamalar sonrasında “böyle çingenelik olur mu ya?” ifadelerini kullandı. Roman vatandaşların tepkisini çeken Toroğlu, geçtiğimiz gece de böyle bir ifade kullandığı için özür diledi.

Erman Toroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Erman Toroğlu’nun yaptığı yorum sonrasında Kocaeli’de Roman dernekleri, Erman Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da dernekler adına bir basın açıklaması yaptı. Çokyaşar, önceki gün bir futbol programında spiker tarafından uyarılmasına rağmen Erman Toroğlu'nun kullandığı ifadelerin Türkiye'de yaşayan Roman vatandaşları rencide ettiğini söyledi.

Toroğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 216'ncı maddesini açıkça ihlal ettiğini savunan Çokyaşar, söz konusu maddeye istinaden Toroğlu hakkında suç duyurusu yaptıklarını kaydetti.

Toroğlu: “Haddini Aşan Bir Kelime Kullandım”

A Spor Twitter hesabından Erman Toroğlu’nun dün gece özür dilediği kısım paylaşıldı. Erman Toroğlu özür diledi şeklinde yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu Cumartesi akşamı “Devre Arası” Programı’nda sehven sarf ettiği kelime için özür diledi. A Spor Yayın Koordinatörü Ender Bilgin, Roman vatandaşlarımız ülkemizin en önemli değerlerinden biri ve en güzel rengidir, dedi.

Erman Toroğlu ise;

Bugün o kadar sinirlendim ki haddini aşan bir kelime kullandım çingene diye. Çingenelerden de özür dilerim Romanlardan da. Zaten onları çok severim. Şunu söyleyeyim; yanlış kullandım, hatalı kullandım.

şeklinde açıklama yaptı.