beIN: Kaçak Yayınları Durdurun, Şimdikinden Daha Fazla Ödeyeyim

17.09.2020 - 11:21

beIN: Kaçak Yayınları Durdurun, Şimdikinden Daha Fazla Ödeyeyim

TFF’nin beIN Sports’a ikinci kez ihtar yollamasının ardından gündeme gelen yayıncı krizini Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube kanalında yorumladı. beIN’in tek istediğinin korsan yayınların bitirilmesi olduğunu belirten Demirkol, korsan yayınların bitirilmesi durumunda daha fazla ödeme yapabileceklerini vurguladı. 

Yeni sezonda Socrates Dergi Youtube kanalında futbolseverlerin karşısına çıkan Mehmet Demirkol, Çarşamba günü yayınlanan Oyna Devam programında Kaan Kural ile birlikte gündemi değerlendirdi. beIN Sports ile TFF arasındaki görünürde olan anlaşmazlığa değinen Demirkol, beIN Sports’un asıl isteğinin korsan yayınlar noktasında olduğu dile getirdi.

beIN Çıkmak İstemiyor

Geçtiğimiz iki sezonu beIN Sports’ta geçiren Mehmet Demirkol, konu hakkında bildiklerini Socrates Dergi izleyicileriyle paylaştı. beIN’in Türkiye’den çıkmak istemediğini belirten Demirkol, şu ifadeleri kullandı.

“beIN çıkmak istemiyor. Bunu çok net olarak söyleyebilirim. Ülkede bir Katar yatırımı var ve beIN de bunun bir parçası. Dolayısıyla buradan çıkmak gibi bir niyetleri yok. Haklı olarak iki temel konuda istekleri var. Birincisi diyor ki; ‘biz bunu imzaladığımızda dolar 3.3 TL’ydi.’ Şu anda 8 TL’nin kapısına dayandı. İstisnai bir durum var burada. Bir bu. İki; tüm Avrupa’daki yayıncıların indirim talepleri var ve bunlar kabul görüyor federasyonlardan çünkü kriz var ama beIN’in asıl istediği şey, kaçak yayınların durdurulması. Türkiye’de her 100 izleyiciden 65’i kaçak seyrediyor. Yasa çıksın, insanlar kaçak yayını yapmak ya da abone olmak konusunda biraz düşünsünler isteniyor. Devlet, hükümet bunun üzerine eğilsin, bu oran 40’lara 35’lere düşsün istiyorlar. Hatta şunu söylüyorlar: ‘eğer bu olursa, ben size bu parayı değil, daha fazlasını veririm.’ Bu yüzden tek taraflı düşünmemek lazım. Onların da haklı olduğu ciddi bir durum var ortada.”

Demirkol Skorboard Konusuna Da Değindi

Geçtiğimiz hafta oynanan maçlar sonrasında beIN Sports ile başta Galatasaray olmak üzere bazı takımlar arasında skorboard anlaşmazlığı yaşanmıştı. Galatasaray, ekranda yer alan “GAL” kısaltmasına tepki göstermişti. Demirkol, bu konuya da açıklık getirdi. Bu kısaltmaları kulüplerin kendisinin seçtiğini dile getiren Demirkol, kısaltmaların UEFA standartları gereğince üç harfli olması gerektiği belirtti.

Kaan Kural ile Mehmet Demirkol’un birçok konuya değindiği Oyna Devam programını buradan izleyebilirsiniz.