Alper Yemeniciler beIN Sports’tan Ayrıldı

10.07.2020 - 12:01

Alper Yemeniciler beIN Sports’tan Ayrıldı

beIN Sports’un Fenerbahçe muhabiri Alper Yemeniciler görevinden ayrıldı. Yıllardır Digiturk platformunda çalışan Yemeniciler’in neden görevden ayrıldığı ise henüz açıklanmadı.

Türkiye Süper Ligi resmi yayıncısı olan beIN Sports’ta geçtiğimiz günlerde sürpriz bir ayrılık yaşandı. Lig TV döneminden bu yana Digiturk platformunda Fenerbahçe muhabirliği yapan Alper Yemeniciler’in görevinden ayrıldığı belirtildi. Bununla birlikte henüz ne Yemeniciler tarafından ne de beIN Sports cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Karantina döneminin ardından Ercan Taner ile yollarını ayıran beIN Sports’ta böylece ikinci ayrılık gerçekleşmiş oldu.

Alper Yemeniciler Ocak 2003’ten Bu Yana Digiturk’te Görev Yapıyordu

Digiturk’un Türkiye Süper Ligi yayınlarına başlamasının ardından Fenerbahçe muhabiri olan Alper Yemeniciler, Digiturk’teki görevine Ocak 2003’te başlamıştı. 2002/03 sezonunun devre arasında Digiturk bünyesine katılan Yemeniciler, tam 17 yıldır Lig TV ve şimdiki adıyla beIN Sports’ta görev yapıyordu.

Gençlerbirliği-Fenerbahçe Mücadelesinde Görev Aldı

Alper Yemeniciler, hafta içi seansında da Ankara’da görevinin başındaydı. Gençlerbirliği-Fenerbahçe mücadelesi öncesinde ve sonrasında röportajlara imza atan Yemeniciler’in ayrılık kararının altında yatan sebep merak ediliyor.

Önümüzdeki Günlerde Açıklama Yapılması Bekleniyor

17 yıldır çalıştığı kurumdan ayrılan veya ayrılmak zorunda kalan Alper Yemeniciler, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte önümüzdeki günlerde Yemeniciler’in Twitter veya Instagram hesaplarından bir açıklama yapması bekleniyor.

Açıklamada ayrılık sürecine değinmesi beklenen Yemeniciler’in yeni adresinin neresi olacağını da paylaşacağı tahmin ediliyor. Öte yandan beIN Sports’un Yemeniciler’den boşalan koltuğu nasıl dolduracağı da merak konusu. Tüm bu soruların önümüzdeki günlerde yanıt bulması bekleniyor.

Alper Yemeniciler, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

2001 yılından beri bünyesinde çalıştığım Digiturk ile yollarımızın ayrıldığını 19 yıl öncesine ait bir fotoğraf ile bildirmek istedim. Yola çıktığım birçok çalışma arkadaşım ayrılmış olsa da yakın zamanda tanıştığım tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim.

Alper Yemeniciler Kimdir?

Uzun yıllar Digiturk’te Fenerbahçe muhabirliği yapan Alper Yemeniciler, televizyon dünyasına Show TV ile adım atmıştı. Haziran 2001 ile Ocak 2003 arasında Show TV’de görev yapan Yemeniciler, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu.

2003 yılında Digiturk’e giriş yapan Yemeniciler, o tarihten bu yana Fenerbahçe muhabirliği görevini ilk etapta Lig TV’de, son yıllarda ise Lig TV’nin değişen ismiyle beIN Sports’ta devam ettiriyordu.