Alman Sat 1 Kanalı Yeni Sezonda 9 Maçı Şifresiz Yayınlayacak

25.06.2020 - 01:28

Alman Sat 1 Kanalı Yeni Sezonda 9 Maçı Şifresiz Yayınlayacak

Sezonu hafta sonu oynanacak maçlarla tamamlayacak Almanya’da yeni sezonun hazırlıklarına başlandı. Bu doğrultuda yapılan yeni ihalede Sky ve DAZN ana yayıncılar olarak kalırken, şifresiz olarak ekranlara gelecek 9 mücadelenin yayıncısı Sat 1 oldu.

Koronavirüs sonrası liglere erken başlayan ve hafta sonu ligleri play off aşamaları dışında tamamlayacak olan Almanya’da yeni sezon öncesinde yayıncılar belli oldu. Sky ve Dazn’ın yayın haklarını 2024/25 sezonu sonuna kadar aldığı belirtilirken, şifresiz yayınlanacak 9 maçın ihalesini Sat 1 aldı. Bu doğrultuda 2021 yılından itibaren Almanya’daki 9 mücadele şifresiz olarak futbolseverlerle buluşacak.

Şifresiz Maç Yayın İhalesini Alan Sat 1 Oldu

Almanya’da şifresiz maçların ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı ve Sat 1 ihaleyi alan kanal oldu. Kanalın aldığı bu ihaleyle birlikte tam 9 maç şifresiz olarak ekranlara gelecek. 2021’den itibaren Sat 1’in şifresiz maç yayınlarına başlayacağı açıklandı.

Sat 1’in ekranlara getireceği maçlar belli olmasa da maçların ne zaman yayınlanacağı hemen hemen belli oldu. Yapılan ihale sonrasında 17’nci ve 18’nci haftada Bundesliga’dan birer maç şifresiz olarak ekranlara gelecek. Bundesliga 2’nin açılış mücadelesi ve Almanya Süper Kupası mücadelesi de Sat 1’de yayınlanacak. Bunların yanında Bundesliga ve Bundesliga 2 play offları da şifresiz olarak Alman futbolseverlerle buluşacak.

200 Maç Sky’dan, 106 maç DAZN’dan Naklen Yayınlanacak

Yapılan ihale sonrasında yayın programı belli oldu. Bu programda Cumartesi maçlarının tamamı Sky ekranlarında olacak. Cuma ve Pazar maçları ise DAZN üzerinden naklen yayınlanacak. Geçtiğimiz sezonlarda 40 mücadeleyi ekranlara taşıyan DAZN platformunun böylece yeni sezonlarda yayınlayacağı maçların sayısı 106’ya çıktı. Sky ise tam 200 karşılaşmayı ekranlara getirecek.

İhaleyle birlikte 2021’den itibaren yıllık 1.1 Milyar Euro gelir elde edilecek. Geçtiğimiz yıllarda yapılan ihaleye göre biraz daha düşük kalan bu tutarın düşük kalmasının sürpriz olmadığı belirtiliyor. Gerek koronavirüs sebebiyle yayıncıların son dönemde sorun yaşaması, gerekse ihalenin rekabetsiz olması bu sonucun ortaya çıkmasına sebep oldu.

2021’den itibaren geçerli olan bu ihaleyle birlikte Bundesliga’nın 3 resmi yayıncısı oldu. Şifresiz olarak Sat 1 ekranlarından yayınlanacak maçların Sky ve DAZN üzerinden de futbolseverlerle buluşması bekleniyor.