BBC’de Şifresiz Yayınlanan Premier Lig Maçını 3.9 Milyon Kişi İzledi

22.06.2020 - 13:11

BBC’de Şifresiz Yayınlanan Premier Lig Maçını 3.9 Milyon Kişi İzledi

Hafta sonu BBC ekranlarından şifresiz yayınlanan Bournemouth-Crystal Palace mücadelesini 3.9 milyon kişinin izlediği açıklandı. Bu mücadele, BBC iPlayer ve BBC web sitesinde ise yaklaşık 700.000 izlenme sayısına ulaştı.

Premier Lig’in geri döneceğinin açıklanmasından sonra maçlardan 25’inin Sky Sports, 4’ünün de BBC ve Amazon üzerinden şifresiz yayınlanmasına karar verilmişti. Geçtiğimiz hafta geri dönen Premier Lig’de BBC siftahı Bournemouth-Crystal Palace mücadelesiyle yaptı.

Deplasman ekibinin ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazandığı bu mücadeleyi BBC’de tam 3.9 milyon kişi izledi. 1988 yılından bu yana İngiltere’nin en üst liginden bir maçı ilk kez yayınlayan BBC’nin başarılı spor programı Match of the Day’in resmi Twitter hesabından BBC izleyicilerine teşekkür edildi.

Dijital Platformlar da İlgi Çekti

Yıllar sonra en üst seviyede bir lig maçını şifresiz olarak ekranlara taşıyan BBC’nin dijital platformları da maç esnasında ilgi ile karşılandı. BBC’den yapılan açıklamaya göre BBC iPlayer ve BBC resmi sitelerinde toplam 700.000 kişinin Bournemouth-Crystal Palace mücadelesini izlediği belirtildi.

Günün Maçını (Match of the Day) 2.7 Milyon Kişi İzledi

BBC’nin 1964 yılından bu yana yayın akışında yer verdiği futbol programı Match of the Day de yüksek izlenme sayılarına ulaştı. Son dönemde çağa ayak uydurarak farklı içerikler de oluşturan programın 2.7 milyon izlenme sayısına ulaştığı açıklandı.

Match of the Day geçtiğimiz yıllarda Gary Lineker’in Leicester City şampiyonluğu sonrasında programa iç çamaşırıyla çıkması ile gündeme gelmişti. O dönem Türkiye’de de popüler olan programın önümüzdeki haftalardaki yayınlarında da benzer izlenme sayılarına ulaşması bekleniyor.

Yayınlanacak Üç Maçın İkisi Belli Oldu

Toplamda 4 mücadeleyi şifresiz olarak ekranlara taşıyacağını açıklayan BBC’nin yayınlayacağı üç maçtan ikisi belli oldu. Bournemouth-Crystal Palace mücadelesiyle start verilen şifresiz yayın maratonu, Norwich-Everton mücadelesiyle devam edecek. Daha sonra da Manchester City-Southampton mücadelesi BBC’de şifresiz yayınlanacak. Son maçın ise ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı.