Amazon 4 Premier Lig Maçını Twitch’te Şifresiz Yayınlayacak

22.06.2020 - 11:22

Amazon 4 Premier Lig Maçını Twitch’te Şifresiz Yayınlayacak

Geçtiğimiz haftalarda 4 Premier Lig maçını şifresiz yayınlayacağını açıklayan Amazon, bu maçları yayınlayacağı platformu Twitch olarak seçti. Twitch’te şifresiz yayınlanacak ilk maç, 29 Haziran’da oynanacak olan Crystal Palace-Burnley mücadelesi oldu.

Geri dönüş kapsamında 4 Premier Lig maçını şifresiz yayınlayacağını açıklayan Amazon, yayın platformu olarak Twitch’i tercih etti. Bu maçları İngiltere’deki futbolseverlerle buluşturacak olan Amazon, Twitch’in chat özelliği sayesinde futbolseverlerin birbirleriyle etkileşime girmesini de sağlayacak.

Twitch Üzerinden Yayınlanacak İlk Premier Lig Maçları Olacak

Son dönemin en popüler sosyal medya platformlarından Twitch, geçtiğimiz dönemlerde farklı sporların yayınlarına imza atmıştı. Geçtiğimiz yıllarda ilk olarak Amerika Ulusal Kadınlar Ligi maçları Twitch üzerinden naklen yayınlanmıştı. Avustralya Basketbol Ligi maçları da koronavirüs öncesinde Twitch platformundaydı. Amazon, ayrıca son yıllarda her Perşembe günü oynanan NFL maçlarını da Twitch’te naklen yayınlıyordu. Twitch’te yayınlanan organizasyonlara böylece İngiltere Premier Lig de eklendi.

Sezonun geri kalan bölümünde oynanacak Premier Lig maçlarından 4 tanesini, bu anlaşmayla birlikte İngiltere’deki Twitch kullanıcıları ücretsiz izleyebilecekler.

Yayınlanacak 3 Maç Açıklandı

Amazon’un Twitch’ten yayınlayacağı 4 Premier Lig maçından 3 tanesi açıklandı. İlk mücadele, 29 Haziran günü oynanacak olan Crystal Palace-Burnley. Bu mücadelenin ardından 9 Temmuz günü Everton-Southampton mücadelesi Twitch’te şifresiz olarak yayınlanacak.

Yayınlanacağı açılanan son mücadele ise 11 Temmuz günü oynanacak olan Watford-Newcastle United şeklinde oldu. Şifresiz yayınlanacak son maç ise henüz açıklanmadı.

Maçlarda FIFA 20 Oyun Sesleri Kullanacağı Açıklanmıştı

Amazon, geçtiğimiz günlerde seyircisiz maçlara çözüm kapsamında planlarını açıklamıştı. Bu doğrultuda sanal taraftar sesi kullanacağını futbolseverlerle paylaşan Amazon, EA Sports ile bir anlaşma imzalamış ve FIFA 20 seslerini maçlara entegre edeceğini belirtmişti. Twitch’te yayınlanacak olan maçlarda bu teknolojinin yer alıp almayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Twitch 970 Milyon Dolara Amazon’a Satılmıştı

Kendi bünyesinde yer alan bir platformda maçları şifresiz yayınlayacağını açıklayan Amazon, bu platformu böylece Twitch olarak belirledi. Yaklaşık 6 yıl önce 970 milyon dolara satın aldığı Twitch platformunu geliştirmeyi sürdüren Amazon’un ilerleyen dönemlerde farklı organizasyonları bu platforma taşıması bekleniyor.