Premier Lig Canlı Yayınlarda FIFA 20 Seslerini Kullanmayı Planlıyor

02.06.2020 - 00:37

Premier Lig Canlı Yayınlarda FIFA 20 Seslerini Kullanmayı Planlıyor

Geri dönmesi kesinleşen futbol liglerinden İngiltere Premier Lig, seyircisiz maçlarda ekran başındakiler için önemli adımlar atmayı sürdürüyor. Premier Lig kulüpleri, Perşembe günü FIFA 20 video oyununun seslerinin yayınlara verilip verilmemesini oylayacaklar.

Dünyanın dört bir yanında seyircisiz olarak devam etmek zorunda kalan futbol ligleri, hem yayıncıları hem de lig yönetimlerini harekete geçirdi. Hemen hemen her ligde, ekran başındaki izleyicinin daha eğlenceli yayınlara ulaşılması için çaba sarf ediliyor. Daily Mail’den Matt Hughes da Premier Lig’deki çalışmaları konu alan bir yazı yazdı. Yazıda, Premier Lig yönetiminin 17 Haziran’daki oynanacak ilk maçlardan itibaren, FIFA 20 video oyunundaki sesleri ekranlara vermeyi planladığı belirtildi. Perşembe günü kulüplerle yapılan toplantı sonrasında nihai sonucun çıkması bekleniyor.

FIFA 20 Sesleri İsteğe Bağlı Olacak

Perşembe günü yapılacak toplantıda, FIFA 20 seslerinin maçların canlı yayınlarında kullanıp kullanılmaması oylanacak. Kulüplerin çoğunluğu bu uygulamaya sıcak bakıyor. Öte yandan uygulama hayata geçse bile, bu uygulamadan yararlanmak ekran başındaki izleyiciye bırakılacak. Dileyen FIFA 20 sesleriyle Premier Lig maçlarını takip edebilecek, dileyen de sadece oyuncularının sesinin duyulduğu klasik maç yayınını izleyebilecek.

Yeni Teknolojilerin Kullanılması Bekleniyor

Perşembe günü yapılacak toplantıda FIFA 20’nin Premier Lig canlı yayınlarına entegre edilmesinin yanı sıra, yeni teknolojiler de tartışmaya açılacak. Özellikle Bundesliga’da kullanılan ortalama pozisyon ve gol beklentisi istatistiklerinin ilgi çekmesi sebebiyle, Premier Lig’de benzer teknolojilerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Premier Lig’deki yeni teknolojilerin başında 360° tekrarlar geliyor. Bununla birlikte yeni bir taktik kamerasıyla yayınlar yapılacak. Bu da sahadaki dizilişleri ekran başındaki futbol tutkunlarının daha iyi anlamasını sağlayacak. 

92 Maçın Tamamı Naklen Yayın Programına Alınacak mı?

Yayıncıların istekleri arasında 92 maçın naklen yayın programına alınması yer alıyordu. Premier Lig yönetimi, koronavirüs sonrasında oynanacak tüm maçların canlı yayın programına alınmasına karar verdi. Muhtemelen bu maçların tamamı FIFA 20 sesleriyle ekranlara gelecek.

17 Haziran günü Manchester City-Arsenal, Aston Villa-Sheffield United mücadeleleriyle başlayacak olan Premier Lig’in tüm maçlarını, yine S Sport, TRT Spor ekranlarından ve S Sport Plus uygulamasından takip edebileceksiniz.