La Liga Maçları Haziran Ayı Boyunca İngiltere’de Ücretsiz Yayınlanacak

29.05.2020 - 18:26

La Liga Maçları Haziran Ayı Boyunca İngiltere’de Ücretsiz Yayınlanacak

İspanya La Liga yönetimi, koronavirüs sonrasında ligin dünyanın dört bir yanından sorunsuz bir şekilde izlenmesi için çaba sarf etmeyi sürdürüyor. Bu bağlamda Sky ile anlaşan La Liga yönetimi, LaLigaTV’nin Haziran ayı boyunca Sky müşterilerine bedava olacağını açıkladı. Böylece İngiltere’de Haziran ayı boyunca oynanan tüm maçlar ücretsiz bir şekilde izlenebilecek.

İspanya’da günlük hayata geri dönüş kapsamında La Liga’nın 12 Haziran’da başlamasına karar verildi. Açılış maçının da Sevilla-Real Betis mücadelesi olması bekleniyor. Yayın konusunda da önemli adımlar atılan İspanya’da, uluslararası yayıncılık konusunda ilgi çekici bir gelişme yaşandı. Ligin sahibi olan La Liga yönetimi, İngiltere’de maçların ücretsiz yayınlanması için Sky TV ile anlaşma sağladı. 

Sky Aboneleri PremierSports.com Adresinden Kayıtlarını Yapabilecekler

La Liga’nın İngiltere’deki yayın ortağı Premier Sports üzerinden Sky TV aboneleri kayıtlarını yapabilecekler. #BackToWin promosyon kodunun girilmesinin ardından Haziran ayı boyunca Sky aboneleri LaLigaTV’ye ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabilecekler.

Sky aboneleri, Temmuz ayında da LaLigaTV’yi izlemek için aylık 5.99 £ ödeme yapabilecekler. Ayrıca diledikleri zaman abonelikleri iptal etme şansları olacak.

İngiltere’deki İlk Ücretsiz La Liga Programı Maurico Pochettino Röportajı Olacak

1 Haziran’dan itibaren ücretsiz olarak LaLigaTV’ye erişim sağlayabilecek olan Sky abonelerinin ilk izleyeceği program ise Mauricio Pochettino röportajı olacak. Hem Premier Lig hem de La Liga’da geçmiş dönemlerde çalışan Pochettino’nun röportajının yanı sıra haftalık programların sayısının artması bekleniyor.

Haftada 25 saat canlı program yapan LaLigaTV’de Gaizka Mendieta, Gus Poyet, Guillem Balagué, Graham Hunter, Sid Lowe, Terry Gibson, Albert Ferrer, Lauren Bisan-Etame, Andrea Orlandi, Quique de Lucas, Semra Hunter, Simon Hanley, Duncan McMath, Phil Kitromilides, Sara Canals, Toni Padilla gibi isimler yorumcu olarak görev yapıyorlar. Bu isimlerin eğlenceli futbol programlarına da Haziran ayı boyunca ücretsiz erişim sağlanabilecek.

LaLigaTV Nedir?

LaLigaTV, La Liga yönetiminin bir televizyon kanalıdır. İngiltere ve İrlanda’da Ocak 2020’den bu yana 7/24 futbol yayını yapan LaLigaTV, Haziran ayı boyunca İngiltere’de Sky abonelerine ücretsiz olacak. Fikir olarak Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin ortaya attığı Medya AŞ projesini andıran LaLigaTV projesinde yayınlar karantina döneminde de hız kesmeden devam etti. La Liga yıldızlarının FIFA 20’de kozlarını paylaşmasını naklen yayınlayan LaLigaTV, bunun yanında her hafta bir klasikleşen maçı, ekranlara ücretsiz bir şekilde getirdi.