İspanya La Liga Huzurevlerinde Ücretsiz Yayınlanacak

29.05.2020 - 14:38

İspanya La Liga Huzurevlerinde Ücretsiz Yayınlanacak

12 Haziran’da Sevilla ile Real Betis arasındaki Sevilla derbisi ile geri dönmesi beklenen La Liga’da, yayın konusunda farklı bir adım atıldı. La Liga resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre İspanya La Liga maçları, bu sezonun sonuna kadar huzurevlerinde ücretsiz yayınlanacak.

Koronavirüs sonrasında geri dönmesi beklenen liglerden biri İspanya La Liga. Bu sezon her hafta 1 maçı ücretsiz olarak yayınlamaya karar veren La Liga’da geri dönüş kapsamında farklı bir hamleye daha imza atıldı. Ülkedeki tüm huzurevlerinde La Liga’nın ücretsiz yayınlanacağı açıklandı. La Liga yönetimi Mediapro ile anlaşma sağlandığını Twitter üzerinden duyurdu.

“Bu Jest Huzurevlerindeki Kişilerin Yalnızlığını Kırmayı Amaçlıyor”

Huzurevlerinde İspanya La Liga’nın ücretsiz bir şekilde yayınlanacak olması birçok kişi tarafından enteresan bulundu. İspanya La Liga, bu anlaşmanın neden yapıldığını muhtemelen bu sebeple açıklama gereği hissetti. La Liga tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bu jest, koronavirüs sebebiyle huzurevlerinde yalnız kalan kişilerin biraz olsun yalnızlığını kırmayı amaçlıyor. 70 günden fazla bir süredir izole şekilde kalan kişiler, La Liga’nın dönmesiyle maçların tadını çıkarabilecekler.”

Ücretsiz Maç Sayısının Arttırılması Gündemdeydi

Sezon başında bir maçı şifresiz bir şekilde yayınlamaya karar veren La Liga yönetimi, koronavirüs sonrasında geri dönecek lig için ilk hamlesini huzurevlerinde maçların ücretsiz olmasıyla yapmış oldu. Bununla birlikte La Liga yönetiminin iki farklı talebi daha bulunuyor. 

İlk talep sezon başında her hafta bir maç olarak belirlenen şifresiz maç yayınlarının arttırılması. Yayıncı ile görüşmelere devam eden La Liga yönetimi, henüz bu konuda bir gelişim gösteremedi. Öte yandan La Liga yayıncısının bu konuya sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

La Liga yönetiminin ikinci talebi ise federasyondandı. Sezon başında Pazartesi ve Cuma günü maçları yüzünden sorun yaşayan La Liga ile federasyon davalık olmuş ve Pazartesi maçları iptal edilmişti. La Liga yönetimi salgın sonrasında Pazartesi maçlarının en azından bu sezonluk geri dönmesini istiyordu. Geçtiğimiz günlerde bu sezonluk Pazartesi maçlarının oynanabileceğine karar verildi.