Suat Serdar Kimdir? Suat Serdar Nereli? Suat Serdar’ın Şu Andaki Takımı

28.05.2020 - 14:01

Suat Serdar Kimdir? Suat Serdar Nereli? Suat Serdar’ın Şu Andaki Takımı

Bundesliga’da mücadele eden Schalke 04 formayı giyen Suat Serdar Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu. Almanya’nın Bingen şehrinde 11 Nisan 1997’de dünyaya geldi. Aslen baba tarafından Ordu’lu olduğu biliniyor. 

Bingen şehrinin takımı Hassia Bingen’de futbola başlayan orta saha oyuncusu Mainz altyapısına geçiş yaparak profesyonel kariyerine ilk adımı attı. Mainz’da geçirdiği istikrarlı sezonların ardından Schalke’ye transfer olan Suat Serdar kısa bir sürede Mavi beyazlı ekibin vazgeçilmez oyuncusu oldu. Suat Serdar şu anda Schalke 04 takımında oynuyor. 

Suat Serdar hangi Milli Takımı seçti?

Küçük yaştan itibaren Almanya Milli Takımı’nın tüm alt yaş gruplarında forma giyen Türk asıllı Suat Serdar, Milli takım hocası Joachim Löw ile görüştükten sonra tercihini Almanya Milli Takımı’ndan yana kullandı. Şenol Güneş’in de Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda görmek istediği Serdar, uzun yıllardır sistemine alıştığı ve alt yaş kategorilerinde forma şansı bulduğu Almanya ile yoluna devam etti. 

Suat Serdar Milli Takım

Schalke forması giyen Suat Serdar hangi pozisyonda oynuyor? Forma numarası kaç?

23 yaşındaki Suat Serdar Schalke’de 8 numaralı formayı giyiyor. Merkez orta saha ve ön libero mevkilerinde oynayan genç oyuncu sıklıkla Bayern Münih’te forma giyen Leon Goretzka ile karşılaştırılıyor. Schalke’den Bayern Münih’e transfer olan Goretzka’nın ayak izlerini takip eden Suat, Goretzka’nın Schalke’deki yerini dolduruyor. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

+3 ⚒ @s04 ?⚽️

Suat Serdar ? (@suatserdar8)'in paylaştığı bir gönderi ()

Suat Serdar asker selamı yaptı mı?

Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na asker selamı ile destek veren Suat Serdar değil, Suat’ın Schalke 04’ten takım arkadaşı Ozan Kabak olmuştu. Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Fransa ve Arnavutluk ile oynadığı maçlarda milli oyuncuların yaptığı asker selamı çok konuşulmuştu. Alman basınına bu konuda demeç veren Suat Serdar takım arkadaşı Ozan Kabak adına da konuşarak; “Biz savaşa karşıyız, Ozan da öyle. Yaptığı asker selamı hareketi de o amaçla değil, medya abartıyor.” cümlelerini sarf etmişti. Suat Serdar’ın Ozan Kabak adına da konuşması büyük tepki çekmişti. 

Suat Serdar Asker

Suat Serdar’ın Instagram hesabı var mı?

Nazar boncuğu emojisiyle dikkat çeken Suat Serdar’ın Instagram’ına @suatserdar8 hesabından giriliyor. 56.8 bin takipçisi olan genç yıldız sosyal medya hesabını nadir kullanıyor. Özel hayatını göstermeyi sevmeyen çekingen oyuncu en son yaptığı Maldivler tatilinden bir karesini takipçileri ile paylaşmıştı. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Holiday?

Suat Serdar ? (@suatserdar8)'in paylaştığı bir gönderi ()