Çin Devlet Kanalı, Arsenal-Manchester City Maçını Yayın Programından Çıkardı

15.12.2019 - 15:46

Çin Devlet Kanalı, Arsenal-Manchester City Maçını Yayın Programından Çıkardı

Çin devlet kanalı CCTV, Mesut Özil'in sosyal medya hesabından yaptığı Uygur Türkleri ile ilgili paylaşımndan ötürü Arsenal-Manchester City karşılaşmasını yayın programından çıkardı

Çin'in devlet destekli haber organizasyonu Global Times, Mesut Özil'in açıklamalarını gerçek dışı olarak nitelendirirken, Çinli Arsenal taraftarlarının açıklama sonrasında hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Ayrıca Global Times, internet üzerinden yayın yapan Çinli PPTV'nin de Arsenal-Manchester City maçını yayınlamayabileceğini bildirdi.

Mesut Özil'li Arsenal'in Manchester City ile oynayacağı müsabakayı yayın akışından çıkaran CCTV, yerine Tottenham ile Wolves arasındaki karşılaşmayı yayınlayacak.

Mesut Özil, sosyal medya hesabından yaptığı beyanatta, Uygur Türklerini, "Eziyetlere direnen Mücahid ve Mücahideler topluluğu... Zorla İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı mü'minler..."olarak vasıflandırmıştı.

Arsenal maçlarının bundan sonra Çin'de yayınlanıp yayınlanmayacağı ve Arsenal'in gelişmeler karşısındaki tavrı, önümüzdeki günlerde netleşebilir.