Chus Mateo Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Çalıştırıyor?

07.07.2022 - 17:45

Chus Mateo Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Takımı Çalıştırıyor?

Real Madrid basketbol takımı, kulübün efsane koçları arasında yer alan Pablo Lasso ile sağlık sorunlarından dolayı veda etti. İspanya devi, hem yerel ligde hem de Eurolig’te sayısız başarılara imza atan koçuyla karşılıklı anlaşarak yolları ayırdı. Lasso’nun yaşadığı sağlık problemleri, ayrılık haberine dair tahminleri uzun zamandır güçlendiriyordu. Nitekim Real Madrid, beklenen resmi açıklamayı bu hafta içinde gerçekleşti. Lasso’nun yerine kulüp, efsane koçun yardımcılarından biri olan Chus Mateo’yu getirdi. Peki Chus Mateo kimdir, Chus Mateo kaç yaşında, Chus Mateo nereli ve Chus Mateo sosyal medya hesapları var mı? Bu ve diğer soruların yanıtlarına yakından bakabilirsiniz.

Chus Mateo Kimdir, Hangi Takımı Çalıştırıyor?

Sadece İspanya’nın değil, tüm Avrupa’nın son dönemdeki en başarılı ve istikrarlı koçlarından biri olan Lasso, 11 sezonun ardından kulüpten ayrıldı. Lasso haziran ayının başında ciddi bir kalp krizi geçirdi ancak geçtiğimiz gün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, takım çalıştırmak için bir sorununun olmadığını dile getirdi. Bu açıklama, Lasso’nun kulüpte kırgın ve gönülsüz şekilde ayrıldığı iddialarını güçlendirdi. Lasso’nun yerine takıma dahil olan Mateo, 23 Ocak 1969 tarihinde doğdu. Ligin deneyimli antrenörlerinden biri olan Mateo, kulüpte uzun yıllardan bu yana farklı pozisyonlarda görev aldı. Bu nedenle takımla ve yönetimle herhangi bir uyum sorununun olacağı düşünülmüyor. Madrid doğumlu olan İspanyol hoca, kariyerinin en önemli fırsatı ile karşı karşıya.

Chus Mateo Kariyeri

Lasso’nun uzun yıllar boyunca Real Madrid’de ön plana çıkmasından dolayı pek çok basketbol severin ismine henüz aşina olmadığı Chus Mateo, bu sene adından pek çok defa bahsettirecek gibi görünüyor. Chus Mateo’nun kariyerinde öne çıkan noktaları sıraladık:

  • Mateo kariyerinin çok önemli bir bölümünde yardımcı koçluk görevi üstlendi.
  • Koçluk kariyerine Real Madrid’in genç takımında başladı.
  • 1993-1997 seneleri arasında aynı zamanda İspanya U16 milli takımı yardımcı koçuydu.
  • 2006 senesinde kariyerindeki ilk baş antrenör deneyimini kazandı.
  • 2012 senesinde Çin Ligi takımlarından Zhongyu ile sözleşme imzaladı. Böylece ilk kez yurt dışında çalışma şansı buldu.
  • 2014 senesinde ülkesine döndü ve Real Madrid’de yardımcı antrenör olarak çalışmaya başladı.
  • Eurolig şampiyonluğu da dahil olmak üzere birçok kupada rol oynadı.
  • Geçtiğimiz sezon İspanya ACB Ligi’nde Barcelona’yı devirip şampiyon olan ve aynı zamanda Eurolig finaline çıkan takımın 2 numaralı ismi olmayı başardı.
  • Kendi ismini taşımakta olan bir basketbol akademisi söz konusudur.
 

Chus Mateo Sosyal Medya Hesapları

Real Madrid’de nasıl bir koçluk performansı göstereceği büyük bir merak konusu olan Chus Mateo’nun 9 bin takipçili bir Twitter hesabı bulunuyor. Bu bağlantıdan koçun Twitter hesabına ulaşım sağlamanız mümkün. Ayrıca Mateo’nun 2700 takipçili bir Instagram hesabı söz konusu. Bu hesaba da buradan ulaşabilirsiniz.